FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Raspao se brak bivšeg njemačkog predsjednika Wulffa

HANNOVER, 7. siječnja 2013. (Hina) - Bivši njemački predsjednik Christian Wulff i njegova druga supruga Bettina razdvojili su se, nepunu godinu dana nakon što je Wulff podnio ostavku na najvišu političku dužnost u zemlji, objavili su u ponedjeljak njemački mediji.

Wulff je tijekom vikenda iselio iz kuće u kojoj je živio sa suprugom Bettinom i djecom, a supružnici su u ponedjeljak u jednom odvjetničkom uredu u Hannoveru očito potpisali sporazum o razdvajanju, javio je dnevnik Frankfurter Allgemeine Zeitung (FAZ). Christian i Bettina Wulff dogovorili su se da će se i dalje zajednički brinuti o sinu, piše list.

FAZ podsjeća da se Wulff time u roku od godinu dana rastao od dvoje ljudi koji su mu proteklih godina bili najbliži. Prošle ga je godine napustio najbliži savjetnik i glasnogovornik Olaf Glaeseker, koji je prije toga žalio da su njegovi kontakti s Wulffom otežani upravo zbog njegove supruge Bettine, bivše glasnogovornice i savjetnice u tvrtkama za odnose s javnošću.

Wulff, koji je prije predsjedničke dužnosti bio predsjednik vlade Donje Saske, upoznao je svoju drugu suprugu na jednom službenom putovanju, dok je ona još bila glasnogovornica jedne velike tvrtke. Wulff se u veljači 2008. rastao od svoje prve supruge da bi se mjesec dana kasnije vjenčao s Bettinom Koerner, koja je nakon vjenčanja 2008. preuzela prezime svoga muža. FAZ piše da je novu gospođu Wulff više zanimao sjaj društvenog života nego intelektualna pitanja kojima se bavio njezin muž.

Nakon izbora na dužnost njemačkog predsjednika u lipnju 2010., suradnici su upozoravali Wulffa da njegova supruga pokušava utjecati na njegovu dužnost, što je on ignorirao, tvrdi list.

FAZ piše da je gotovo svaku pogrešku Christiana Wulffa u posljednje četiri godine zapravo počinila njegova supruga ili ju je počinio on u želji da se prilagodi njezinoj želji za glamurom.

Državno odvjetništvo u Hannoveru pokrenulo je istragu protiv Wulffa zbog sumnje da je pomiješao službene i privatne poslove, a zahtjev za ukidanje imuniteta što je potom slijedio doveo je do njegove ostavke u veljači 2012.

Bettina Wulff nakon toga je ponovno postala savjetnica u jednoj tvrtki i pritom objavila knjigu o svome životu s mužem, koja je doživjela vrlo loše kritike.

FAZ tvrdi da se Christian Wulff protivio objavljivanju knjige i da je njihov brak zapao u krizu najkasnije nakon što je ona objavljena.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙