FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Bozize i 3 izaslanstva idući tjedan na pregovorima u Librevilleu

BANGUI , 5. siječnja 2013. (Hina/AFP) - Na pregovorima u Librevilleu o sukobu u Srednjoafričkoj Republici idući će tjedan razgovarati predsjednik Francois Bozize i predstavnici triju izaslanstava - vlasti, pobunjenika i demokratske oporbe, rekao je za France presse ministar za teritorijalnu upravu Josue Binoua.

"Sastat će se članovi triju izaslanstava s 15 članova. Predstavnici vlasti, pobunjenika i oporbe, dakle ukupno 45 ljudi", rekao je Binoua, dodavši kako će u Libreville na razgovore stići i predsjednik države Francois Bozize.

Izaslanstvo na vlasti predvodit će državni ministar za visoko obrazovanje Jean Willybero Sacko, a činit će ga članovi predsjedničke stranke KnK (kratica za Kwa na Kwa ili u prijevodu "Rad i samo rad") te ostali dužnosnici, rekao je ministar.

Izaslanstvo pobunjenika činit će desetak članova Saveza Seleka, čije se trupe nalaze na samo 160 km od glavnoga grada Banguija. U izaslanstvu će biti i četiri predstavnika vojno-političko skupina, dakle bivši pobunjenici koji žele sudjelovati u mirovnom procesu.

UN-ovo Vijeće sigurnosti u petak je od svih strana zatražilo održavanje pregovora u dobroj vjeri te bez postavljanja preduvjeta, a od pobunjenika prekid neprijateljstava, povlačenje iz zauzetih gradova i prekid daljnjeg vojnog napredovanja" prema Banguiju.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙