FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

U napadu pobunjenika na sjeveroistoku Nigerije 13 ubijenih

MAIDUGURI, 4. siječnja 2013. (Hina/Reuters) - Najmanje 13 osoba ubijeno je u napadima na državne objekte tijekom dva dana na sjeveroistoku Nigerije gdje nigerijske snage sigurnosti vode sve žešću borbu protiv islamističkih militanata, rekli su u petak vojska i policija.

Nepoznati napadači su pucali na vojni objekt u srijedu u gradu Marteu dok su, kako se sumnja, pobunjenici granatama i bombama napali urede vlade i policije u četvrtak u državi Adamawa, rekle su snage sigurnosti.

Tijekom posljednja dva tjedna više od 50 ljudi ubijeno je na nestabilnom sjeveroistoku Nigerije u sukobima snaga sigurnosti i boraca za koje se sumnja da pripadaju islamističkoj sekti Boko Haram.

Glasnogovornik vojske Sagir Musa agenciji Reuters je rekao da su u napadu u srijedu navečer u gradu Marteu ubijeni jedan vojnik, jedan policajac i petorica napadača. U granatama i bombama na policijsku postaju i zgradu lokalne uprave u državi Adamawa ubijena su dva zaštitara, starica i njena unuka koje su se našle u unakrsnoj vatri, rekao je glasnogovornik policije Adamawe Mohammed Ibrahim i dodao da su ubijena i dva napadača.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙