FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Velez Zuzulova otvara slalom

ZAGREB, 3. siječnja 2013. (Hina) - Slovakinja Veronika Velez Zuzulova otvorit će deveto izdanje "Vip Snow Queen Trophy" slaloma Svjetskog kupa koji će se u petak održati na Sljemenu.

S brojem dva nastupit će mlada Amerikanka Mikaela Shiffrin, dok je broj tri izvukla Austrijanka Kathrin Zettel. Vodeća skijašica Svjetskog kupa Slovenka Tina Maze izvukla je broj šest.

"Sretan sam i zadovoljna što ću otvoriti zagrebački slalom, ovdje se uvijek osjećam super," kazala je Velez Zuzulova koja na Sljeme dolazi s dvije pobjede na posljednje dvije utrke Svjetskog kupa - paralelnom slalomu u Munchenu, te slalomu u Semmeringu.

Mlada Slovakinja ima tako priliku ostvariti treću pobjedu u posljednjih sedam dana, a da u svojih prvih 12 godina u Svjetskom kupu nije izborila niti jednu. Ukoliko bi pobijedila i u Zagrebu upisala bi se u povijest svjetskog skijanja kao prva skijašica ili skijaš koja je spojila tri uzastopne pobjede, a da su joj to istovremene i prve tri pobjede u karijeri.

Do sada je u Zagrebu najbliže pobjedi bila 2008. kada je osvojila treće mjesto, a u preostalih sedam nastupa niti jednom nije bila bolja od odmog mjesta.

Već tradicionalno javno izvlačenje brojeva za prvih 15 skijašica održano je na zagrebačkom Trgu bana Jelačića. Prva vožnja ženskog slaloma na Sljemenu počinje u petak u 15.45 sati, a druga u 18.30 sati. Hrvatske boje na sljemenskoj ženskoj utrci branit će Sofija Novoselić i Andrea Komšić.

STARTNI BROJEVI (prvih 15)

 1. Veronika Velez Zuzulova (Slk)
 2. Mikaela Shiffrin (SAD)
 3. Kathrin Zettel (Aut)
 4. Maria Hofl-Riesch (Njem)
 5. Tanja Poutiainen (Fin)
 6. Tina Maze (Slo)
 7. Michaela Kirchgasser (Aut)
 8. Erin Mielzynski (Kan)
 9. Therese Borssen (Šve)
10. Frida Hansdotter (Šve)
11. Maria Pietila-Holmner (Šve)
12. Marie-Michele Gagnon (Kan)
13. Christina Geiger (Njem)
14. Lena Durr (Njem)
15. Irene Curtoni (Ita)

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙