FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Poboljšano zdravstveno stanje Busha starijeg

WASHINGTON, 29. prosinca 2012. (Hina/AFP) - Zdravstveno stanje bivšeg američkog predsjednika Georgea H. W. Busha (88), poboljšalo se nakon mjesec dana liječenja u u bolnici u Houstonu gdje je još na odjelu intenzivne skrbi, objavio je u petak glasnogovornik obitelji.

"Na odjelu je intenzivne skrbi u metodističkoj bolnici gdje se njegovo stanje poboljšava. Pri svijesti je i kao uvijek dobre volje te čak zapjeva s liječnicima i boničarkama", naveo je Jim McGrath, glasnogovornik obitelji Bush.

George Herbert Walker Bush prvotno je bio hospitaliziran zbog bronhitisa 7. studenoga te otpušten nakon 12 dana da bi se 23. studenoga vratio u bolnicu zbog komplikacija.

George H. W. Bush bio je predsjednik od 1989. do 1993. i u jedinom mandatu vodio je prvi Zaljevski rat protiv Iraka kada su američki vojnici protjerali vojsku Sadama Huseina iz Kuvajta.

Njegov sin George W. Bush, koji je odradio dva predsjednička mandata, u drugome ratu protiv Iraka svrgnuo je režim Sadama Huseina pod netočnom optužbom da posjeduje oružje za masovno uništenje.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙