FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Pahorov prvi službeni put u Bruxelles, pa u Budimpeštu

LJUBLJANA, 27. prosinca 2012.(Hina) - Ured novog slovenskog predsjednika Boruta Pahora priprema njegov prvi službeni put u inozemstvu, a riječ je o posjetu Bruxellesu kao središtu Europske unije, prenose slovenski mediji.

Pahorova predstavnica za tisak Špela Vovk potvrdila je za "Slovenske novice" da se dogovaraju susreti Pahora u Bruxellesu. Pahor će se vjerojatno sastati s predsjednikom EU-a Hermanom van Rompuyem, navodi list, a mogući su i drugi susreti koji se još dogovaraju. Kao datum Pahorova posjeta Bruxellesu mediji spominju 8. i 9. siječnja.

Krajem veljače, navode slovenski mediji, Pahor planira i posjet susjednoj Mađarskoj čiji je premijer Viktor Orban nedavno boravio u Ljubljani na poziv premijera Janeza Janše, potvrđujući dobre odnose dviju država.

Mariborski dnevni list "Večer" već je ranije najavio da bi se Pahor tijekom službenog posjeta Bruxellesu mogao sastati s predsjednikom Europske komisije Joseom Manuelom Barrosom i predsjednikom EU-a Hermanom Van Rompuyem, ali i s predsjednikom Europskog parlamenta Martinom Schulzom.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙