FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Kardinal Puljić: Ne dajte se slomiti u teškim vremenima

SARAJEVO, 25. prosinca 2012.(Hina) - Vrhbosanski nadbiskup kardinal Vinko Puljić pozvao je u utorak katoličke vjernike da blagdan Božića shvate kao pozv na jačanje svoje vjere u Boga koji im nudi spas i u teškim vremenima kakva su današnja.

"Neka ova noć u nama ojača vjeru da nas ne mogu slomiti sve bezdušne intrige", kazao je kardinal Puljić u propovjedi tijekom mise polnoćke u sarajevskoj prvostolnici katedrali Srca Isusova.

Vrhbosanski je nadbiskup istaknuo kako je tek kroz Božju ljubav očitovanu rođenjem Isusa Krista čovjek mogao istinski spoznati da je voljeno biće s dostojanstvom koje postoji još od njegova začeća.

Upravo stoga, kazao je kardinal Puljić, Crkva ustrajno i brani to čovjekovo dostojanstvo koje počinje upravo sa začećem.

Od svakoga se pak čovjeka koji je istinski vjernik očekuje da iz svog srca ukloni sebičnost i oholost jer su to glavne zapreke ukorijenjenosti božanskog spasitelja u svakom ljudskom biću, kazao je vrhbosanski nadbiskup.

"Nisu samo naša vremena teška, ne dajte se slomiti", poručio je u propovjedi kardinal Puljić dodajući kako će Isus uvijek biti radost i snaga u suočavanju s kušnjama.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙