FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Tehnički plinovi osječkog Vodovoda prodani tvrtki Messer Croatia Plin

OSIJEK, 19. prosinca 2012. (Hina) - U Osijeku je danas potpisan ugovor o prodaji gospodarske cjeline gradskog poduzeća "Vodovod-tehnički plinovi" tvrtki "Messer Croatia Plin", vrijedan 13,1 milijun kuna.

Predsjednik Uprave "Vodovoda" Ljubomir Novoselić kazao je kako je prije godinu i pol dana počeo proces restrukturiranja tvrtke s izdvajanjem tržišno orijentiranih dijelova tvrtke, ali i jačanja komunalnih dijelova u čemu Vodovod želi postati tržišni lider.

Odlučili smo potražiti strateškog partnera, kojemu će to biti core biznis, dobili smo svjetski jakog partnera, koji može garantirati daljnji napredak ove djelatnosti, rekao je Novoselić dodavši kako se, osim komercijalnih uvjeta, pozornost posvetila i zaštiti radničkih prava, iako "Messer" u tome segmentu ima visoki stupanj odgovornosti.

Predsjednik Uprave "Messer Croatia Plina" Robert Mustač istaknuo je kako ova tvrtka već 20 godina posluje na hrvatskom tržištu i tržišni je lider u proizvodnji tehničkih, medicinskih, prehrambenih i industrijskih plinova.

Njemački veleposlanik u Hrvatskoj Hans Peter Annen kazao je kako je današnji investicijski projekt još jedna značajna sastavnica hrvatsko-njemačkih gospodarskih odnosa.

Dodao je kako će njemački ulagač osigurati kvalitetnu isporuku tehničkih i medicinski plinova, da će biti zadužen za montažu i održavanje opskrbnih postrojenja i da je siguran da će to biti odgovorno i ozbiljno.

Siguran sam da će projekt tvrtke "Messer" imati učinka u gospodarskom razvoju Osijeka i ove regije, kazao je veleposlanik Annen.

Osječko-baranjski župan Vladimir Šišljagić izrazio je uvjerenje kako će današnji ugovor biti poticaj i drugim ulagačima, a osječki gradonačelnik Krešimir Bubalo najavio je kako će se restrukturiranje nastaviti u svim gradskim poduzećima s ciljem zadržavanja i jačanja samo komunalnih aktivnosti.

(Hina) xivuc yds

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙