FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Njemačka industrija čelika očekuje skroman oporavak u 2013.

FRANKFURT, 18. prosinca 2012. (Hina/Reuters) - Njemačka proizvodnja čelika ponovo će blago porasti iduće godine jer kompanije ponovo stvaraju zalihe a oporavlja se i potražnja iz automobilskog i inženjerskog sektora, prognoziralo je u utorak njemačko udruženje proizvođača čelika.

Europsku industriju čelika teško pogađa usporavanje potražnje za automobilima, kućanskim aparatima i novim zgradama budući da su mjere štednje koje provode vlade u cijeloj Europi kako bi smanjile proračunske manjkove ujedno pogodile gospodarski rast.

Njemačka, najveće europsko gospodarstvo, zasada se dobro drži ali također ima problema.

Udruženje proizvođača čelika očekuje da će njemačka proizvodnja sirovog čelika porasti iduće godine za skromnih jedan posto, na 43 milijuna tona, zahvaljujući pojačanoj proizvodnji automobila i tvorničke opreme. U ovoj godini proizvodnja se smanjila četiri posto.

Automobilska, inženjerska i građevinska industrija troše gotovo 80 posto čelika proizvedenog u Njemačkoj.

"S obzirom na trenutno stanje u općem gospodarstvu ne treba očekivati drastičan oporavak sektora čelika u idućoj godini", kazao je predsjednik udruženja Hans Juergen Kerkhoff.

Njemačko udruženje proizvođača čelika očekuje da će globalna proizvodnja sirovog čelika porasti u 2013. gotovo četiri posto, na oko 1,6 milijardi tona.

"U cjelini gledano, gospodarsko okruženje ostat će teško u 2013.", ističu u udruženju. Procjenjuju također da će se proizvodnja valjanih proizvoda od čelika u Europi stabilizirati na niskoj razini zbog nastavljenog pada tržišta u prezaduženim zemljama na jugu kontinenta.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙