FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Vlahušić za Dubrovčane traži posebni trak na granici

DUBROVNIK, 12. prosinca 2012. (Hina) - Dubrovački gradonačelnik Andro Vlahušić poslao je pismo ministrima Ranku Ostojiću, Slavku Liniću i Vesni Pusić u kojemu traži da se do ulaska Hrvatske u Europsku uniju na graničnim prijelazima kod Kleka i Bistrine između Hrvatske i BiH uredi poseban trak za osobna vozila s dubrovačkim registarskim oznakama.

Pošto je sinoć Gradsko vijeće prihvatilo pet milijuna vrijedan projekt subvencioniranja zračnog prijevoza za Dubrovčane pod nazivom "Zračni most", dubrovački gradonačelnik zatražio je od mjerodavnih ministarstava posebni trak na graničnim prijelazima koji bi vlasnicima osobnih automobila s dubrovačkim registarskim oznakama omogućio razmjerno brz prijelaz granice unatoč strogom nadzoru po schengenskim standardima.

U pismu je istaknuto kako podupiru projekt pelješkoga mosta i koridor preko Neuma, ali, ta se rješenja u najboljem slučaju mogu ostvariti tek za nekoliko godina. Zato je za Dubrovkinje i Dubrovčane nužno od 1. srpnja 2013. uvesti lako provedivo rješenje kojim će se ublažiti nepovoljan prometni položaj stanovnika juga Hrvatske, ističe u pismu ministrima dubrovački gradonačelnik Andro Vlahušić.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙