FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Danko Švorinić kandidat Liste za Rijeku za gradonačelnika

RIJEKA , 12. prosinca 2012. (Hina) - Predsjednik Liste za Rijeku i kandidat te stranke za riječoga gradonačelnika Danko Švorinić rekao je danas na konferenciji za novinare da oni na izbore izlaze sa željom da u Rijeci potaknu promjene i "stvore snažnu alternativu" sadašnjoj politici koja je uzrokovala "sveopće propadanje i marginalizaciju grada".

Naveo je da će se boriti za reindustrijalizaciju grada, riječki identitet i regionalizaciju te protiv političke i svake druge korupcije.

Danko Švorinić ustvrdio je da je dugogodišnji monopol vlasti i negativna kadrovska selekcija jedan od glavnih uzroka nazadovanja Rijeke. U Rijeci neće biti napretka bez radikalnih promjena i promjene vlasti, a za takav zaokret je Lista za Rijeku u suradnji sa stručnjacima razradila rješenja koja će do izbora predstaviti građanima, dodao je.

Govoreći o sloganu predizborne kampanje Liste za Rijeku "Za slobodnu Rijeku", istaknuo je kako žele izgraditi grad slobodan od nepotizma i političke korupcije u kojem je uvjet za posao i napredovanje sposobnost, a ne stranačka podobnost.

Kandidatkinja za zamjenicu gradonačelnika, po Švorinićevu izboru, jest Slavica Šota, riječka poduzetnica koja dvadesetak dana boravi u poslovnim prostorijama u gradskome središtu u koje je nasilno ušla. Ona tvrdi kako je vlasnica tih poslovnih prostorija, "što joj osporava sprega lokalnih vlasti, moćnih poduzetnika i pravosudne vlasti".

Novinarima je danas na vratima poslovnih prostorja izjavila da je prihvatila ponudu za kandidaturu na dužnost zamjenice gradonačelnika pod uvjetom da taj posao obavlja godinu dana bez naknade i da vodi odjel za borbu protiv korupcije i organiziranoga kriminala koji bi osnovala u gradu.

Ulaz u poslovne prostorije onemogućavaju zaštitari, a Šota očekuje deložaciju na temelju odluke mjerodavnoga suda.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙