FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Sirijsko Bratstvo: SAD griješi s al-Nusrom na crnoj listi

MARAKEŠ, 11. prosinca 2012. (Hina/Reuters) - Visoki dužnosnik sirijskog Muslimanskog bratstva u utorak je rekao da su Sjedinjene Države donijele "vrlo pogrešnu" odluku definirajuću pobunjeničku skupinu militantnih islamista Fronta Al-Nusra kao terorističku organizaciju.

"To određenje je vrlo pogrešno i prebrzo donijeto. Mislim da je prerano na taj način karakterizirati ljude u Siriji s obzirom na kaos i konfuzno ozračje u zemlji", rekao je agenciji Reuters Faruk Tayfour, zamjenik čelnika Bratstva, dok su u Marakeš pristizali američki i drugi dužnosnici na sastanak međunarodnih sila koje podupiru sirijsku pobunu.

Tayfour, ključna osoba u Bratstvu, najbolje oragniziranoj skupini među civilnom oporbom predsjedniku Basharu al-Assadu, rekao je da će zbog te odluke SAD izgubiti na popularnosti u Siriji jer Frontu Nusra Sirijci cijene zbog velikog doprinosa u 20-mjesečnoj borbi protiv Assada.

"Njih se smatra skupinom na koju se može osloniti u obrani zemlje i obrani civila od redovne vojske i Assadovih bandi", rekao je Tayfour.

"Može biti da je neka osoba iz al-Nusre u neko selo donijela oružje i organizirala ljude u obrani od Assadovih milicija i sada se te ljude smatra pripadnicima Nusre ali nakon pada režima mogli bi ostaviti cijelu tu idelogiju i na smatrati je svojom", dodao je.

SAD je u utorak označio skupinu Islamistička fronta al-Nusra, važnu snagu u borbi oporbe, kao stranu terorističku organizaciju i rekao da ona pokušava preuzeti sirijsku pobunu za račun iračke al Qaede.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙