FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Svijet uz kavu

ZAGREB, 10. prosinca 2012. (Hina) - Donosimo pregled važnijih događaja do 12,30 sati.

LOS ANGELES

Udruga filmskih kritičara Los Angelesa proglasila je "Ljubav" slavnog austrijskog redatelja Michaela Hanekea najboljim filmom 2012. godine, dok je Joaquin Phoenix izabran za najboljeg glumca za ulogu u drami "The Master". Priznanje za najboljeg redatelja dobio je Paul Thomas Anderson za film "The Master", a Amy Adams za najbolju sporednu glumicu u istom filmu, dok priznanje za najbolju glumicu dijele Emmanuele Riva ("Ljubav") i Jennifer Lawrence ("Silver Linings Playbook"). Dwight Henry je proglašen najboljim sporednim glumcem za film "Beasts of the Southern Wild", a film "Argo" Bena Afflecka o iranskoj talačkoj krizi dobio je nagradu za najbolji scenarij.

LOS ANGELES

Više stotina homoseksualnih parova u nedjelju je stupilo u brak u državi Washington, mjesec dana nakon što je na referendumu odobren homoseksualni brak u toj državi na sjeverozapadu Sjedinjenih Država. Prema dnevnom listu Seattle Times, više od 800 parova predalo je zahtjeve nakon četvrtka kada je na snagu stupio zakon o kojim se dozvoljava istospolni brak u toj državi. Samo u općini Seattlea vlasti su sklopile više od 140 brakova u nedjelju. Osim države Washington, i države Maine i Maryland su također odobrile gay brakove tijekom referenduma organiziranog 6. studenoga paralelno s predsjedničkim izborima.

MONTERREY

Američko-meksička pjevačica Jenni Rivera poginula je u padu zrakoplova u nedjelju na sjeveru Meksika, izvijestile su vlasti dodavši da nitko od putnika u zrakoplovu nije preživio. Ostatke zrakoplova Lear Jeta u kojemu je bilo pet putnika i dva člana posade, pronašli su mještani El Tejocotea, dvjestotinjak kilometara od Monterreyja, rekao je načelnik općine Iturbea. Kako pišu lokalni mediji, 43-godišnja kalifornijska pjevačica meksičkog podrijetla koja je prodala 15 milijuna albuma i primila više nagrada za latino glazbu, održala je koncert u subotu navečer u Monterreyju. Rivera je imala na Facebooku više od 2,4 milijuna obožavatelja. Na Youtubeu je jedan od njezinih spotova pogledan gotovo pet milijuna puta.

BRUXELLES

Francuski glumac Gerard Depardieu nastanio se u Belgiji, u selu blizu francuske granice poznatom po bogatim strancima, izjavio je u nedjelju gradonačelnik belgijskog mjesta lokalnim medijima. Depardieu (63) sada živi u Nechinu, povjerio je gradonačelnik obližnjeg Estaimpuisa Daniel Senesael internet stranicama RTBF i RTL, te dodao da se slavni glumac također raspitivao o mogućnosti dobivanja stalnog boravišta u Belgiji. "Voli našu zajednicu, njezin ruralni karakter", dodao je Senesael, izjavivši da su "također istinite" glasine da je preseljenje motivirano poreznim zakonima. Selo Nechin udaljeno je samo jedan kilometar od francuskog Roubaixa te su se ondje nastanili bogati Francuzi kako bi izbjegli plaćanje novouvedenih poreza za bogataše.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙