FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Karamarko: odluka o kandidatu za splitskog gradonačelnika idući tjedan

SPLIT, 8. prosinca 2012. (Hina) - Predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko nije želio otkriti imena kandidata za gradonačelnika Splita već je rekao kako će odluku o tome donijeti sljedeći tjedan.

"Razgovarali smo s mnogim kandidatima. Gledamo ankete i bit ćemo pametniji u suradnji s našim prijateljima iz Gradskog odbora. Danas o ni o čemu nećemo odlučivati, ali na ovim izborima pojavit će se nova lica, stranka ide samo naprijed", izjavio je Karamarko na današnjoj javnoj tribini "Dr. Franjo Tuđman-Sve za Hrvatsku".

Karamarko je u Split stigao povodom trinaeste obljetnice smrti Franje Tuđmana koja je dupkom napunila prostor splitskog HNK.

Kazao je kako je svaka suvremena europska država u 20. stoljeću imala političara koji je u presudnom trenutku za svoju zemlju odradio povijesno djelo, a u Hrvatskoj je to Franjo Tuđman. "Politička doktrina dr. Tuđmana zatvara se ulaskom Hrvatske u EU jer ispunjavamo njegov program. Želimo u ideologiju naše stranke čvrsto ugraditi Tuđmana , ali i u hrvatsko društvo također. On je isto tako donio demokraciju i slobodu", dodao je Karamarko.

Na novinarski upit da komentira odricanje pojedinih članova od stranke posljednjih godina Karamarko je odgovorio kako stranku ne čine idealni ljudi, već institucije. "Bilo je devijacija u našoj stranci. Što se tiče koruptivnih aktivnosti i kriminala, te sličnih pojava protiv kojih smo se borili - ja sam pokretao te procese. Nitko drugi. Niti jedna druga stranka - ni 1994., ni 2008. godine", rekao je Karamarko.

Predsjednik HDZ- a poručio je SDP-u u Splitsko-dalmatinskoj županiji da za lokalne izbore "izgube nadu jer ništa dobro ne rade ni narodu ni županiji, te da su šanse na strani HDZ- a".

O Tuđmanu su na splitskoj tribini među ostalim govorili Andrija Hebrang, Ćiro Blažević i Tihomir Dujmović.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙