FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: promet i vrijeme u 9,30 sati

ZAGREB, 8. prosinca 2012. (Hina) - Izvješće Hrvatskoga autokluba o prometu i vremenska prognoza Državnoga hidrometeorološkog zavoda za Hrvatsku danas.

ZAGREB - Zbog snježnih padalina u većem dijelu zemlje, na većini cesta su proglašeni zimski uvjeti. Zatvorena je dionica riječke obilaznice B6 između čvorova Čavle i Kikovica u oba smjera za sav promet zbog vrlo loših vremenskih uvjeta. Zbog olujne bure i snijega autocestom A6 Rijeka-Zagreb između Kikovice i Delnica mogu voziti samo osobna vozila, kao i državnim cestama D3 Delnice-Gornje Jelenje-Kikovica i D501 Gornje Jelenje-Oštrovica-Meja. Na Krčkom mostu i na dionici Jadranske magistrale (D 8) Bakar -Sveta Marija Magdalena promet je zabranjen za autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama i motocikle, dostavna i vozila s natkrivenim teretnim prostorom (I. i II. skupina vozila). U prekidu su trajektne linije Valbiska-Lopar, Brestova-Porozina, Lošinj-Susak, Sumartin-Makarska, katamaranske linije na riječkom području i katamarani Split-Vis, Ubli-Vela Luka-Hvar-Split, Korčula-Hvar-Split.

ZAGREB - Oblačno s oborinama, jačim u prvom dijelu dana. U većem dijelu zemlje padat će snijeg pri čemu će debljina snježnog pokrivača u nizinama biti između 10 i 30 cm, u Gorskom kotaru i Lici od 30 do 50, a na obalama sjevernoga Jadrana i na otocima bližim obali od 1 do 10 cm. U Dalmaciji uglavnom kiša, nerijetko i obilna. Puhat će većinom umjeren sjeveroistočni vjetar, sredinom dana s jakim i olujnim udarima. Na sjevernom Jadranu jaka i olujna bura s orkanskim udarima. Na srednjem u početku jak i olujan južni vjetar, prolazno jaka tramontana, a zatim će postupno okretati na jaku i olujnu buru. Temperatura zraka u kopnenom području i uz obalu Hrvatskog Primorja uglavnom između -5 i 0, a drugdje na Jadranu većinom od 2 do 7 stupnjeva Celzijevih.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙