FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Sve Srbe osloboditi iz Haaga i zatvoriti "tvrđavu nepravde" - ministar

BEOGRAD, 7. prosinca 2012. (Hina) - Srbijanski ministar prometa Milutin Mrkonjić ocijenio je u petak da "svi Srbi koji su ostali u haaškom kazamatu moraju odmah biti pušteni" na slobodu i da Haaški tribunal kao "tvrđavu nepravde hitno treba zatvoriti".

Milutin Mrkonjić, nekoć čovjek od povjerenja Sloboidana Miloševića, a danas potpredsjednik Socijalističke partije Srbije (SPS) i ministar prometa, u intervjuu beogradskom dnevniku "Večernje novosti" rekao je da ga "nisu iznenadile posljednje presude Tribunala".

"Svi Srbi koji su ostali u haaškom kazamatu moraju odmah biti pušteni kućama. Prvi sam to rekao još kad su Slobodana Miloševića odveli u Haag, a sada konačno, istinu vide svi. Tvrđavu nepravde hitno treba zatvoriti", ocijenio je Mrkonjić u "Novostima".

"Sramota je da naši ljudi trunu u Haagu dok se albanski i hrvatski zločinci šetaju na slobodi. Država mora učiniti napor da se svi naši ljude vrate u Srbiju. Svijet je čuo i prvog potpredsjednika vlade Aleksandra Vučića koji je u New Yorku sve rekao o Tribunalu. Tu i ja stavljam točku", izjavio je srbijanski ministar prometa.

Srbijanski vicepremijer Vučić u srijedu je na sjednici Vijeća sigurnosti UN-a rekao da Haaški tribunal provodi "selektivnu pravdu".

"Međunarodno pravo mora važiti za sve podjednako, a ne za neke narode više, a za druge manje. Pravo i pravda za Srbiju su ispred politike. Međutim, mi smatramo da pravo i pravda nisu uvijek bili ključna načela kojima se rukovodio Haški tribunal", kazao je na sjednici VS UN Vučić i izvijestio Vijeće sigurnosti da Srbija suradnju s Haaškim tribunalom svodi na tehničku razinu.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙