FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava događaja - Svijet - za petak, 7. prosinca

ZAGREB, 7. prosinca 2012. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje iz svijeta za petak, 7. prosinca.

ZAGREB - Na poziv predsjednika države Ive Josipovića, u dvodnevni službeni posjet Hrvatskoj stiže njemački predsjednik Joachim Gauck. Josipović će prirediti svečani doček svom gostu (u 10 sati, Ured predsjednika, Pantovčak 241), nakon čega će uslijediti razgovori dvojice predsjednika, a potom i izjave za medije (11,20 sati).

Gauck će se sastati u petak i s predsjednikom Hrvatskog sabora Josipom Lekom (u 12,05 sati, Hrvatski sabor, Trg sv. Marka 6) i premijerom Zoranom Milanovićem (12,55 sati, vlada RH, Trg sv. Marka 2).

Predsjednici Josipović i Gauck održat će na Pravnom fakultetu predavanje na temu "Moral i politika" (s početkom u 16 sati, Pravni fakultet Sveučilišta u zagrebu, Trg maršala Tita 14).

- Zbog ograničenog prostora predavanje će popratiti samo HRT i HINA koji će snimke ustupiti svima koji im se jave

DUBLIN - Drugi dan dvodnevnog sastanka Ministarskog vijeća Organizacije za europsku sigurnost i suradnju (OESS) na kojemu sudjeluje prva potpredsjednica hrvatske vlade i ministrica vanjskih i europskih poslova Vesna Pusić. Na marginama skupa ministrica Pusić održat će niz bilateralnih susreta, među kojima i sa srbijanskim šefom diplomacije Ivanom Mrkićem.

DUBLIN/BELFAST - Američka državna tajnica Hilary Clinton u posjetu Irskoj i Sjevernoj Irskoj.

ANKARA - Glavni tajnik UN-a Ban Ki-moon stiže u posjet Turskoj.

GAZA - Čelnik Hamasa Khaled Meshaal posjetit će Pojas Gaze kako bi sudjelovao na skupu ove palestinske islamističke skupine posvećenom njezinoj 25. obljetnica.

Dežurni:

Noć: Damir Margetić

Prijepodne: Darko Vlahović

Poslijepodne: Maša Taušan

Navečer: Slavoljub Leko

Tel: 00385 1 4808 645

Fax: 00385 1 4808 822

E-mail: hina@hina.hr

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙