FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Talijanska vlada preživjela glasovanje o povjerenju

RIM, 6. prosinca 2012. (Hina/Reuters) - Talijanska vlada premijera Marija Montija preživjela je u četvrtak u parlamentu glasovanje o povjerenju u svezi s gospodarskim mjerama, unatoč tome što je stranka Silvija Berlusconija izašla sa sjednice, što pokazuje da rastu političke napetosti pred izbore idućeg proljeća.

Za Montijevu vladu glasovalo je 127 zastupnika Senata, 17 je bilo protiv i 23 su bila suzdržana.

Prije glasovanja Senat su napustili zastupnici iz redova Berlusconijeve stranke Narod slobode (PDL) zbog toga što je ministar industrije Corrado Passera ranije kritizirao Berlusconija.

U napetom predizbornom ozračju, Berlusconi je u srijedu navečer dao naznake da bi se mogao natjecati za peti premijerski mandat na izborima koji se očekuju u ožujku.

Passera je u televizijskom intervjuu u četvrtak dao izjavu koja se PDL-u očito nije svidjela. "Bilo što zbog čega ostatak svijeta ili naši partneri mogu pomisliti da se vraćamo natrag nije dobra stvar za Italiju", rekao je on za RAI.

Kao reakciju na tu izjavu senatori PDL-a odabrali su simboličku akciju umjesto sudržanosti ili glasovanja protiv koje je moglo srušiti vladu.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙