FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Cuche savjetuje švicarsku skijašku reprezentaciju

VAL D'ISERE, 6. prosinca 2012. (Hina/AFP) - Švicarski skijaš Didier Cuche, koji se prestao aktivno baviti skijanjem u ožujku ove godine, pomoći će švicarskoj skijaškoj reprezentaciji kao savjetnik u nekim utrkama Svjetskog kupa, objavio je u četvrtak Švicarski skijaški savez.

Svjetski prvak u super-G iz 2009, 38-godišnji Cuche pokušat će pomoći reprezentaciji savjetima na najbržim stazama koje dobro poznaje i gdje je ostvarivao dobre rezultate: Val Gardena (Italija), Wengen (Švicarska), Kitzbuehel (Austrija), gdje je pobjeđivao šest puta u spustu i u Lenzerheide (Švicarska), gdje će se održati finale u ožujku.

"Radostan sam što mogu prenijeti svoje veliko iskustvo i znanje drugima", kazao je Cuche, čija je karijera obilježena s četiri medalje sa svjetskih prvenstava, jednom olimpijskom, 21 pobjedom u Svjetskom kupu i šest kristalnih globusa od čega četiri u spustu.

Bez Cuchea, ali i bez ozlijeđenog Beata Feuza, švicarska muška reprezentacija, loše je počela ovu sezonu iako u svojim redovima ima još dva olimpijska prvaka Carla Janku (veleslalom) i Didiera Défaga (spust).

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙