FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV - Sport u 21 sati

ZAGREB, 5. prosinca 2012. (Hina) - Donosimo pregled važnijih vijesti do 21 sati:

NOVI SAD - U susretu drugog kola skupine C Europskog prvenstva rukometašica, koje se održava u Srbiji, Hrvatska je u Novom Sadu izgubila od Španjolske sa 21-25 (10-13). Nakon što su jučer na startu prvenstva pobijedile Mađarice, u drugom susretu rukometašice Hrvatske pokleknule su pred Španjolkama, koje su vodile veći dio utakmice i koje su manje griješile od naših rukometašica. Hrvatice su se nekoliko puta vraćale iz rezultatskog minusa od tri gola, ali na kraju nisu imale snage za potpuni preokret. U hrvatskoj reprezentaciji ponovno je najbolja bila Maja Zebić, koja je zabila 7 golova, a kod Španjolki Marta Mangue, također sa 7 pogodaka. U drugom susretu naše skupine sastaju se Mađarska - Njemačka (20.15 sati). U petak, u posljednjem kolu, Hrvatska igra protiv Njemačke (20.15 sati). Tri najbolje reprezentacije idu u drugi krug u kojem se križamo sa skupinom D u kojoj su Rumunjska, Crna Gora, Rusija i Island.

ZAGREB - Hrvatski paraolimpijski odbor (HPO) pokrenuo je Zakladu Paraolimpijac, čija je svrha vrhunskim sportašima s invaliditetom omogućiti poboljšanje njihovih vještina i osigurati materijalne uvjete koje ima i svaki sportaš bez invaliditeta. Na jučerašnji Međunarodni dan osoba s invaliditetom Ministarstvo uprave izdalo je posljednje rješenje o osnivanju Zaklade Paraolimpijac, čime HPO Zakladu doživljava kao svojevrsan poklon svim osobama s invaliditetom. Iako se pravomoćnost još čeka, jučerašnji će dan ujedno biti proglašen i rođendanom Zaklade.

"Ponosan sam na naše sportaše, jer svaki dan pomiču vlastite granice i dokazuju da su istinski sportaši, a uz pokretanje Zaklade pružiti ćemo priliku svakom pojedincu da postane dio njihovih nevjerojatnih uspjeha. Svakom donacijom poduprijeti će njihovu hrabrost, odlučnost, inspiraciju i jednakost.," kazao je Upravitelj Zaklade i predsjednik HPO-a Ratko Kovačić. U upravni odbor Zaklade predloženi su: Dejan Aćimović, Davorin Cmrečki, Josip Držaić, Boris Kirin, Damir Knjaz, Ticijan Komparić, Darko Kralj, Ana Sršen, Mihovil Španja i Nikola Žinić

MADRID - David Ferrer (30) izabran je za najboljeg španjolskog tenisača u 2012. godini u izboru Udruženja španjolskih teniskih novinara (APT). Ferrer je ove godine osvojio sedam ATP turnir među kojima i prvi Masters u karijeri - u Parizu u studenom. Na sva četiri Grand Slam turnira je stigao barem do četvrtfinala, a na Roland Garrosu i US Openu je igrao u polufinalu. Godinu je okončao na petom mjestu ATP ljestvice sa 76 pobjeda i 15 poraza. "Iza mene je sasvim sigurno najbolja sezona u karijeri. Bila bi još bolja da smo u pobijedili u finalu Davis Cupa," kazao je Ferrer kojem je ovo drugo priznanje za najboljeg tenisača u domovini nakon 2006. godine.

ZAGREB - U susretu petog kola G skupine Eurokupa košarkaši Cibone u St Peterburgu su izgubili od Spartaka 60:93 (14:26, 9:25, 17:22, 20:20) ubilježivši i peti poraz u ovom natjecanju. Bio je to ujedno i 21. uzastopni europski poraz 'Vukova'. U prethodne dvije sezone Cibona je ostvarila omjer 0-10 u Euroligi, pa 0-6 u Eurokupu, a crna serija je nastavljena i ove sezone s pet novih poraza. Već je u prvoj četvrtini bilo jasno da će Spartak dominirati tijekom cijelog susreta. Domaćini su nakon deset minuta bili 12 poena u prednosti, a na veliki su odmor otišli mirno s +28 (51:23). Nastavak nije donio značajnije promjene. Na kraju treće četvrtine bilo je 73:40, a na kraju 93:60. Za Cibose su po 10 poena postigli Ante Mašić, Justin Hamilton i Hrvoje Kovačević. Mašić i Kovačević imaju i po tri ukradene lopte, a Hamilton pet skokova. Andrija Žižić postigao je devet koševa, dok novo pojačanje dario Šarić još uvijek nije bio u krugu kandidata. Kod domaćina je najbolji, s 15 postignutih koševa, tri skoka i tri asistencije bio Vasili Zavorujev. Janis Strelnieks je postigao 12, a Zach Wright 11 koševa. Nakon pet kola Spartak vodi s pet pobjeda, dok je Cibona na začelju. U idućem kolu 'Vukove' 12. prosinca očekuje domaći ogled protiv Ratiopharm Ulma.

LONDON - Najbolji strijelac u povijesti engleskog nogometnog premierligaša Arsenala Francuz Thierry Henry (35) po treći put u karijeri nosit će dres londonskog kluba. Bivši francuski reprezentativac trebao bi se priključiti 'Topnicima' početkom siječnja nakon što je njegov sadašnji klub New York Red Bulls pristao na posudbu do sredine veljače jer nova sezona MLS-a započinje u ožujku. Američki klub i prošlog je siječnja posudio Henryja Arsenalu. Ukoliko se ovaj posao realizira Henry bi mogao nastupiti u derbijima protiv Manchester Cityja, Chelsea i Liverpoola. "Topnici" će tijekom siječnja ostati bez dvojice napadača Gervinha i Marouanea Chamakha koje očekuje nastup na afričkom Kupu nacija za reprezentacije Obale Bjelokosti i Maroka, pa Arsene Wenger traži njihovu zamjenu. Henry je stekao svjetsku slavu igrajući za Arsenal od 1999. i 2007. godine, nakon čega je tri sezone proveo u Barceloni, a od 2010. je član New Yorka. Tijekom osam godina provedenih u redovima 'Topnika' odigrao je 376 utakmica i postigao 228 golova.

ZAGREB - Disciplinski sudac Prve HNL Krešimir Vlajčević kaznio je napadača Hajduka Antona Maglicu i braniča Rijeke Daria Kneževića sa po jednom utakmicom neigranja zbog međusobnog koškanja za vrijeme utakmice 18. kola Hajduka - Rijeka (1:1). Knežević je kažnjen i sa 6.000 kuna, dok je Maglica dobio nešto blažu novčanu kaznu, morat će platiti 4.000 kuna. S jednom utakmicom zabrane igranja i po 3.000 kuna novčane kazne kažnjeni su Ivan Baraban (Split) i Slavko Blagojević (Istra 1961) koji su isključeni zbog dvije opomene, dok je Josip Ivančić (Zadar) kažnjen s dvije utakmice zabrane igranja i 4.000 kuna zbog udaranja rukom suparnika u završnici utakmice Istra 1961-Zadar. Završen je i disciplinski postupak protiv Osijeka i Hajduka zbog upotrebe pirotehnike od strane navijačke skupine Torcida na utakmici 17. kola Osijek - Hajduk. Osijek je kao organizator utakmice kažnjen s 5.000 kuna, a Hajduk s 10.000 kuna budući da se ovakav prekršaj Hajdukovih navijača ponovio u tekućem prvenstvu. Istodobno, temeljem izvještaja delegata utakmice i video snimke, pokrenut je novi postupak protiv Hajduka zbog velike količine pirotehnike koju su domaći navijači palili i bacali u ograđeni dio igrališta na utakmici protiv Rijeka.

Slaven Belupo je kao organizator utakmice s Osijekom kažnjen s 5.000 kuna zbog prekida igre kada je pred kraj susreta u ograđeni dio igrališta i teren za igru ušao pas. Identičnu novčanu kaznu dobio je i Zadar zbog velikog broja kartona (šest žutih i jedan crveni) koje su njegovi igrači dobili u susretu protiv Istra 1961.

TOKIO - FIFA je odlučila koristiti tehnologiju na gol liniji prvi put u četvrtak u Japanu i to na prvoj utakmici Svjetskog klupskog prvenstva koju će odigrati Sanfrecce Hiroshima i Auckland City. FIFA potaknuta na djelovanje poništenim pogotkom engleskog veznjaka Franka Lamparda u utakmici protiv Njemačke na SP 2010. odlučila se na uvođenje ove tehnologije i tako odgovara na pozive da se priključi 21. stoljeću. Oko sokolovo, koje se koristi u cricketu i tenisu te GoalRef, koji koristi mikročip u lopti i niske magnetske valove oko gola, bit će korišteni na utakmicama svjetskog klupskog prvenstva u Toyoti i Yokohami. "Važna stvar za ove tehnologije je da budu najbolje što mogu i da nema pogrešaka", izjavio je direktor tehnologije "oko sokolovo" Steve Carter.

"Očito je najgori mogući scenarij da tehnologija nije tako precizna i da televizijske kamere pokažu da je napravljena pogreška", dodao je.

"Oko sokolovo ima sedam kamera na svakom golu. Govorimo o milimetrima a to je apsolutno bitno za nogomet", rekao je Carter navodeći kao primjer gol Johna Terryja u pobjedi Engleske od 1-0 nad Ukrajinom na Euru 2012. "Ako pogledamo taj incident, izmjerili smo koristeći se snimkom da je lopta prešla gol liniju za 25 milimetara", rekao je. "A to je preciznost našeg sustava- dva, tri, četiri milimetra preciznosti u tom scenariju. Nogomet treba takvu razinu preciznosti". FIFA se dugo opirala pritisku da uvede novu tehnologiju koja se pokazala uspješnom u drugim sportovima kao što su cricket, tenis, ragbi i američki nogomet i to godinama. Ali Lampardov gol na utakmici protiv Njemačke na SP u Južnoafričkoj Republici, kojeg nije vidio ni glavni sudac ni linijski, naveo je FIFA-u da se okrene znanosti. "Što se dogodilo na SP 2010. ne smije se ponoviti", izjavio je glavni tajnik FIFA-e Jerome Valcke.

DEN HAAG - Nizozemac Ronald Koeman je produljio ugovor s prvoligašem Feynooordom iz Rotterdama, čiji je trener, na još godinu dana do 2014., objavio je klub u srijedu. Bivši nizozemski reprezentativac 49-godišnji Koeman je u Rotterdam stigao u srpnju 2011. Prošle je sezone nagrađen kao najbolji trener u Nizozemskoj. Unatoč lošoj financijskoj situaciji, Feyenoord je trenutačno peti u prvenstvu izjednačen po bodovima sa svojim rivalom Ajaxom iz Amsterdama i zaostaje četiri boda od vodećeg Twentea.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙