FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Poraz rukometašica

NOVI SAD, 5. prosinca 2012. (Hina) - U susretu drugog kola skupine C Europskog prvenstva rukometašica, koje se održava u Srbiji, Hrvatska je u Novom Sadu izgubila od Španjolske sa 21-25 (10-13).

Nakon što su jučer na startu prvenstva pobijedile Mađarice, u drugom susretu rukometašice Hrvatske pokleknule su pred Španjolkama, koje su vodile veći dio utakmice i koje su manje griješile od naših rukometašica. Hrvatice su se nekoliko puta vraćale iz rezultatskog minusa od tri gola, ali na kraju nisu imale snage za potpuni preokret.

U prvom poluvremenu do 15. minute ekipe su bile u egalu, onda su Španjolke stvorile dva gola prednosti, a nekoliko minuta nakon toga i tri pogotka. Hrvatice su se vratile na gol minusa u 25. minuti (10-11), ali nakon toga promašuju par zicera i nepotrebno gube lopte, što je omogućilo Španjolkama da na odmor odu sa tri gola viška (13-10).

Drugo poluvrijeme počelo je odlično za Hrvatice, koje su za pet minuta došle do poravnanja (13-13). Nakon toga Španjolska ponovno stvara prednost od tri gola (17-14), ali Hrvatska se opet vraća i dolazi do izjednačenja. U razdoblju između 51. i 54. minute, kada je Hrvatska u jednom trenutku imala i dvije igračice manje, Španjolska se još jednom "odlijepila" na tri gola prednosti, povela je 23-20, i nakon toga Hrvatice više nisu imale snage za novi preokret.

U hrvatskoj reprezentaciji ponovno je najbolja bila Maja Zebić, koja je zabila 7 golova, a kod Španjolki Marta Mangue, također sa 7 pogodaka.

U drugom susretu naše skupine sastaju se Mađarska - Njemačka (20.15 sati).

U petak, u posljednjem kolu, Hrvatska igra protiv Njemačke (20.15 sati). Tri najbolje reprezentacije idu u drugi krug u kojem se križamo sa skupinom D u kojoj su Rumunjska, Crna Gora, Rusija i Island.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙