FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Natječaji za Zagrepčanku godine i Nagradu Grada Zagreba

ZAGREB, 5. prosinca 2012. (Hina) - Javni natječaj za dodjelu Nagrade Zagrepčanka godine bit će objavljen 8. prosinca u trajanju od mjesec dana, a javni natječaj za dodjelu Nagrade Grada Zagreba objavit će se 5. siječnja u trajanju od 20 dana, zaključci su današnjeg zasjedanja Odbora Gradske skupštine za javna priznanja.

Nagrada Zagrepčanka godine dodjeljuje se za doprinos afirmaciji žena u društvu i afirmaciji ženskih ljudskih prava i ravnopravnosti spolova, rok za podnošenje prijedloga je 9. siječnja 2013., a podnose se Odboru Gradske skupštine za javna priznanja.

Nagrada Grada Zagreba dodjeljuje se građanima Zagreba za zasluge i rezultate iz područja društvenog života Zagreba. Rok za podnošenje prijedloga za natječaj je do 25. siječnja 2013.

Oba natječaja bit će objavljena u Večernjem i Jutarnjem listu, na službenim stranicama Grada Zagreba te listu Zagreb.hr.

Članica Odbora za javna priznanja, Tatjana Holjevac napomenula je da se javni natječaj za Nagradu Grada Zagreba umjesto u veljači raspisuje iznimno u siječnju, u kalendarskoj godini u kojoj se održavaju redovni izbori za Skupštinu.

Članica Odbora Spomenka Tomek-Roksandić istaknula je da bi se zbog velikog interesa i važnosti te nagrade rok za ovaj natječaj trebao produžiti do kraja siječnja. S njom se složio i član Odbora Slavko Degoricija, na što je Holjevac kazala da će Stručna služba Skupštine procijeniti je li to potrebno i moguće zbog rokova i izborne godine 2013.

Na današnjoj sjednici Odbora za javna priznanja prihvaćena su pokroviteljstva Gradske skupštine nad 22. Svečanostima Pasionske baštine, 19. međunarodnom natjecanju Mladi virtuozi - etide i skale za violiniste, dodjelom nagrade VAM (za doprinos u borbi i prevniji protiv raka dojke) te 9. plivačkim mitingom "Miting sv. Patrika 2013." Jednoglasno je prihvaćeno i pokroviteljstvo Skupštine nad održavanjem međunarodnog skijaškog natjecanja "Zagreb Children FIS", na Sljemenu od 19. do 20. veljače 2013.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙