FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Slovenska policija ima kapacitete za kontrolu popodnevnih prosvjeda

LJUBLJANA, 3. prosinca 2012.(Hina) - Ravnatelj slovenske policije Stanislav Veniger izjavio je u ponedjeljak da policija raspolaže dovoljnim snagama za kontrolu prosvjeda najavljenih za poslijepodne u Ljubljani, Celju i Mariboru te još tri manja grada.

"Policija se praktički svaki dan priprema na prosvjede koji su ocijenjeni kao okupljanja visokog rizika", rekao je Veniger u razgovoru za televizijsku postaju POP-TV.

"Sudionike prosvjeda pozivamo da se u slučaju nasilja brzo odmaknu od izgrednika, kako bi policija mogla reagirati", rekao je Veniger, dodajući da su prilikom prosvjeda, koji su okončani nasiljem manje skupine, u petak u Ljubljani u pritvoru završile 33 osobe od čega su tri zadržane i predane istražnom sucu.

"U tijeku je intenzivna istraga kako bi otkrili sve izgrednike s ljubljanskog prosvjede", rekao je Veniger, dodajući da je s tim ciljem oformljena posebna skupina kako bi se svi organizatori nasilja identificirali.

Prosvjedi, koji su započeti početkom prošlog tjedna u Mariboru, pokrenuti su kao zahtjev za ostavkom gradonačelnika Franca Kanglera, kojega sumnjiče za korupciju i klijentelizam, a u međuvremenu su se proširili i na ostale gradove. Organiziraju ih skupine preko Facebooka, no policija upozorava da se među prosvjednike ubacuju ekstremne skupine i huligani koji napadaju policiju, što povećava rizik za policiju i sve sudionike prosvjeda.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙