FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Kanadska eko teroristica predala se u SAD-u

WASHINGTON, 30. studenog 2012. (Hina) - Kanađanka optužena za sudjelovanje u "najvećem slučaju eko terorizma" u SAD-u predala se nakon što je cijelo desetljeće provela u bijegu od američkih vlasti, izvješćuje u petak BBC.

Tridesetdevetogodišnja Rebecca Jeanette Rubin predala se agentima FBI-a na kanadsko-američkoj granici. Ona je navodno jedna od 13 pripadnika ćelije poznate kao "Obitelj" - povezane s podmetanjem požara u zapadnim dijelovima SAD-a od 1996. do 2001.

Ta je skupina vjerovala da su napadi na njezine mete opravdani jer nanose štetu okolišu. Šteta nanesena raznim objektima i tvrtkama, poput tvornice za preradu mesa, procjenjuje se na više od 40 milijuna dolara.

Razlog zašto se ipak predala za sada ostaje nepoznat. Prijeti joj optužnica za podmetanje požara i zavjeru i najvjerojatnije će joj se suditi u Oregonu.

Deset članova ćelije Fronte za oslobođenje životinja i Fronte za oslobođenje zemlje je 2007. priznalo krivnju za zavjeru i namjernu paljevinu te su osuđeni na 37 do 156 mjeseci zatvora.

Nakon predaje Rubin, u bijegu je još dvoje članova ćelije.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙