FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Hamas poziva jedinstven palestinski otpor

GAZA, 30. studenog 2012. (Hina/AFP) - Ismail Haniyeh, šef vlade pokreta Hamas u Gazi, rekao je u petak da je priznanje palestinske države velika diplomatska i politička pobjeda palestinskog naroda kojeg je pozvao na jedinstvo u otporu Izraelu.

"To je kruna ustrajnosti, borbe i žrtava palestinskog naroda i potvrda pobjede u Gazi", rekao je Haniyeh u osvrtu na sukob s izraelskom vojskom od 14. do 21. studenoga sa 174 ubijenih Palestinaca i šest Izraelaca.

Opća skupština UN-a izglasala je u četvrtak glasovima 138 od 193 država prijedlog rezolucije kojom se Palestini priznaje status promatračke države nečlanice svjetske organizacije.

To je "velika diplomatska i politička pobjeda", rekao je Haniyeh, no za njezino ostvarenje na terenu "moramo nastaviti naš džihad i posvetiti se palestinskom jedinstvu u strategiji otpora".

Haniyeh je ponovio privrženost palestinskim načelima: "nepriznavanje Izraela i odbijanje ustupanja ijednog pedlja palestinske zemlje", što je stanje prije 1948., kada je Palestina pod britanskim mandatom obuhvaćala i Izrael i Palestinske teritorije.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙