FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Srbija će surađivati s Haagom samo u interesu optuženih

BEOGRAD , 30. studenog 2012. (Hina) - Srbija neće potpuno prekinuti suradnju s Haaškim tribunalom, a surađivat će samo u onoj mjeri koliko je to u korist srpskih državljana koje je Haag optužio, izjavio je u petak srbijanski ministar pravosuđa i državne uprave Nikola Selaković Radio televiziji Srbije (RTS)

Selaković je objasnio kako ta suradnja znači "da im treba maksimalno pomoći" i najavio da će ih uskoro posjetiti u Haagu.

Komentirajući odluku Tribunala da oslobodi Ramusha Haradinaja i dvojicu njegovih suradnika iz bivše Oslobodilačke vojske Kosova (OVK), srbijanski ministar pravosuđa istaknuo je da ta oslobađajuća presuda neće pridonijeti "dobroj klimi među Albancima i Srbima".

"Ne možete mi reći da je Haradinaj zajedno sa svojim suradnicima apsolutno nevin, a da su Nebojša Pavković, Vladimir Lazarević, Nikola Šajinović i Dragoljub Ojdanić krivci, koji su osuđeni na 22, odnosno 15 godina teške robije", rekao je Selaković.

Uz napomenu da je "sila mnogo važnija od prava" srbijanski ministar pravosuđa je u emisiji RTS ocijenio da su "to mjerila Tribunala s kojima se Srbija treba suočiti".

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙