Kuhari hotela Tomislavov dom Mario Franjković i Hrvoje Frankol danas su na Dolcu pripremali Fiš paprikaš i Zagorsku krumpir juhu te degustacijske porcije dijelili Zagrepčanima. Za pripremu tih jela korištene su svježe namirnice nabavljene na tržnici Dolac od domaćih proizvođača.
"Akcija kuhanja na Dolcu" nastavit će se i sutra, te sljedeće dvije subote, od 11 do 13 sati, kada će kuhari Snježne kraljice i Tomislavovog doma za Zagrepčane pripremati autohtona kontinentalna jela, najavio je direktor Službe za marketing i prodaju Zagrebačkog holdinga Dario Matečić.
Pozvao je građane da dođu na Dolac gdje će za njih svaku od tih triju subota biti pripremljeno oko 200-tinjak besplatnih degustacijskih porcija.
Dodao je kako je "Snježna kraljica" dobitnica posebnog standarda "Hrvatska autohtona kuhinja", koje dodjeljuje Ministarstvo turizma, a pravo korištenja znaka Autohtone hrvatske kuhinje ima za 25 jela iz "Špajzkarte", dok je hotel Tomislavov dom prema istraživanju "Najbolje u Hrvatskoj - izabrali građani u 2012." među prvih pet hotela u Zagrebu.