FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Predsjednik Josipović uputio sućut obitaelji Dragutina Haramije

ZAGREB, 30. studenog 2012. (Hina) - Predsjednik Republike Hrvatske Ivo Josipović uputio je sućut obitelji Dragutina Haramije, istaknutog hrvatskog političara iz razdoblja Hrvatskog proljeća.

„Pridružujući se mnogima koji se ovih dana s pijetetom sjećaju njegove osobe, želim prije svega istaknuti njegov izvanredan doprinos razvoju i napretku Republike Hrvatske. Bio je čovjek čestitih načela i predane zauzetosti za svoj narod, što je posvjedočio već u mladosti, uključivši se antifašistički pokret, a zatim na brojnim drugim dužnostima, uvijek osjećajući potrebe i težnje svoga naroda", stoji u sućuti.

Predsjednik Josipović ističe da je Haramija kao predsjednik Izvršnog vijeća Sabora pripadao najistaknutijim sudionicima Hrvatskoga proljeća, započevši mnoge kapitalne pothvate, među kojima i gradnju autoceste od Zagreba prema Rijeci i Splitu.

Nakon sloma Hrvatskoga proljeća strpljivo je podnosio dugogodišnju izolaciju, ali se nije dao pokolebati, nego je u prvi osvit demokracije uložio svoj autoritet u osnutak i razvoj Hrvatske narodne stranke i hrvatske demokracije u cjelini, u što je ugradio svoj ugled, iskustvo i plemenite težnje.

Hrvatski narod pamtit će ga kao iskrena domoljuba, čovjeka koji je sav svoj život nesebično uložio u dobro i napredak svoje domovine“, stoji u poruci sućuti predsjednika Josipovića.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙