FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Branimiru Muidži uručena Zlatna povelja za Humanistu desetljeća

ZAGREB, 29. studenog 2012. (Hina) - Direktoru Tvornice cementa Kakanj i generalnom direktoru HeidelbergCementa za BiH i Hrvatsku, Branimiru Muidži danas je u hotelu Esplanada uručena Zlatna povelja za Humanistu desetljeća s Plaketom i Zlatnom značkom za humano i etičko upravljanje ljudima, materijalnim i eko resursima, te za humani i humanistički rad i doprinos pomoći drugima.

Zlatnu povelju "Internacionalnog humanista desetljeća" Internacionalna liga humanista (ILH) dodjeljuje pojedincima u znak priznanja za doprinos izgradnji kulture dijaloga kroz gospodarsku poslovnu suradnju, humanu i društveno-političku angažiranost.

"Danas kada u svijetu vladaju ratovi, neimaština i nepravda i kada neki dio čovječanstva živi i rađa se u nehumanim uvjetima više nego ikada prije, moramo posebno naglasiti vrijednosti obitelji i afirmirati vrednote humanosti", poručio je Muidža kojemu je nagradu uručio predsjednik Vijeća za implementaciju Dubrovačko-filadelfijske deklaracije o miru i razumijevanju, akademik Predrag Matvejević.

Dobitnik je dodao kako mu Povelja predstavlja veliko priznanje i obavezu te naglasio da će i dalje činiti sve da i dalje primjenjuje principe humanosti.

Muidža je u ime Tvornice cementa Kakanj donirao Općoj bolnici Pula sto tisuća kuna za nabavku inkubatora i prateće opreme za zbrinjavanje prijevremeno rođene djece, a donaciju je preuzeo ravnatelj bolnice Lems Jerin.

U obrazloženju nominacije Komiteta za nominaciju i izbor humanista istaknuto je da Branimir Muidža predstavlja primjer čovjeka, rukovodioca, humaniste, donatora, koji svakodnevno na impresivan način svojim primjerom pokazuje kako se radi, upravlja, privređuje, svakodnevno unapređuje proizvodnja, kako se vodi računa o dostojanstvu svakog radnika, pazi na okoliš, kako se voli i cijeni život, rad i napredak.

"On je svojim znanjem, radom, stvaralaštvom, ljubavlju prema čovjeku i prirodi oživotvorio mnoge svoje ideje i ostvario rezultate na svim poljima svoga rada dostojne pažnje, pohvale i poštovanja", naglašeno je u obrazloženju.

Tvornici cementa Kakanj d.d. predstavnici Internacionalne lige humanista dodijelili su Zlatnu eko plaketu "Dr. Aurelio Peccei" za doprinos zaštiti i unapređenju životne i radne sredine, a u ime svih radnika priznanje je primio tehnički direktor Tvornice Kakanj Izudin Neimarlija. Tvornica cementa Kakanj kao članica HeidelbergCementa posluje u Bosni i Hercegovini, a od 2010. godine i u Hrvatskoj gdje trenutno upravlja sa šest betonara i planski svoje poslovanje širi.

Internacionalna liga humanista međunarodna je organizacija pojedinaca sa svih kontinenata koju su osnovali dobitnici Nobelove nagrade za mir i drugi velikani 20. stoljeća, a ideju o osnivanju pokrenuo je akademik, znanstvenik i filozof Ivan Supek 1974. godine.

Internacionalna liga humanista (ILH) ove godine obilježava tridesetšestu godišnjicu primjene Dubrovačko-filadelfijske deklaracije o izgradnji mira i dijaloga na čijim principima djeluje.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙