FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Njemački predsjednik Gauck u Hrvatskoj 7. i 8. prosinca

ZAGREB, 29. studenog 2012. (Hina) - Njemački predsjednik Joachim Gauck boravit će u službenom posjetu Hrvatskoj 7. i 8. prosinca, na poziv hrvatskog predsjednika Ive Josipovića, priopćio je u četvrtak Ured Predsjednika.

Tijekom službenog posjeta Gauck će razgovarati s domaćinom predsjednikom Josipovićem, predsjednikom Hrvatskog sabora Josipom Lekom te premijerom Zoranom Milanovićem.

Josipović i Gauck također će održati uvodna izlaganja na temu "Moral i politika" na skupu koji organizira Pravni fakultet Sveučilišta u Zagrebu, dodaje se u priopćenju.

Nekadašnji istočnonjemački pastor Joachim Gauck izabran je za njemačkog predsjednika 21. ožujka ove godine. Novi 72-godišnji predsjednik, bez stranačke pripadnosti, dobio je tada 991 glas od 1232 u Saveznoj skupštini zaduženoj za izbor predsjednika koji ima prvenstveno moralnu vlast u zemlji.

Čestitajući Gaucku na izboru za njemačkog predsjednika u ožujku ove godine, Josipović je ocijenio da je prijateljstvo Hrvatske i Njemačke "obilježeno tradicionalnom bliskošću između naših dvaju naroda i plodonosnom suradnjom u čitavom nizu područja".

"Čvrsto sam uvjeren da će se punopravnim članstvom Republike Hrvatske u Europskoj uniji prijateljski i razgranati odnosi naših dviju zemalja nastaviti razvijati impresivnom dinamikom koja će našim odnosima dati novu dimenziju i kvalitetu", rekao je Josipović u čestitci Gaucku.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙