FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Cameron o izmjeni sustava reguliranja britanskih medija

LONDON, 28. studenog 2012. (Hina/AFP) - Britanski premijer David Cameron izjavio je kako treba stvoriti novi sustav neovisnog reguliranja britanskih medija te je izrazio želju za postizanjem konsenzusa političkih stranaka o tom pitanju.

"Status quo je neprihvatljiv", rekao je premijer u srijedu pred članovima parlamenta, a novinari nestrpljivo čekaju službeno izvješće o "kulturi, praksi i etici medija" te sa zabrinutošću prate kakve će poteze nakon toga poduzeti vlada.

Povjerenstvo Leveson, osnovano u srpnju 2001., usred skandala s prisluškivanjem u bivšem tabloidu News of the World, pokrenulo je pitanje "nedostataka u aktualnom sustavu regulacije" medija, podsjetio je šef vlade.

"Najvažnije je da postignemo neovisan sustav reguliranja koji će biti učinkovit i koji će uživati povjerenje javnosti", rekao je Cameron. Premijer, koji je jutros dobio zaključke neovisnog povjerenstva što ga vodi vodi sudac Brian Leveson, o svemu će izvijestiti u četvrtak na sjednici parlamenta i nakon službene objave izvješća na oko 1000 stranica.

Promatrači smatraju da će se premijer suočiti s nizom pritisaka i podjela, čak i u svojoj vladi.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙