FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Podrška Ministarstva turizma festivalu elektronske glazbe Ultra Europe

ZAGREB, 28. studenog 2012. (Hina) - Jedna od vodećih i najpoznatijih tvrtki-organizatora festivala elektronske glazbe u svijetu Ultra Worldwide iz SAD-a odabrala je među 16 europskih zemalja Hrvatsku za održavanje svog prvog europskog festivala koji će pod nazivom Ultra Europe iduće godine od 12. do 14. srpnja u Splitu i na Hvaru okupiti više od 60 tisuća posjetitelja od kojih se očekuje oko 150 milijuna kuna turističke potrošnje.

Festival je u prisutnosti ministra turizma Veljka Ostojića najavljen na današnjoj konferenciji za medije u Zagrebu u sklopu koje su tvrtke-organizatori Ultra Worldwide i s hrvatske strane Adria MM potpisali i ugovor o petogodišnjoj suradnji za taj festival koji će se održavati jednom godišnje.

Ugovor, po riječima direktora Adria MM-a Joea Bašića, podrazumijeva i investiciju u idućih pet godina veću od 100 milijuna kuna (za produkciju, reklame, sigurnost, honorare DJ-ima, smještaj i drugo), kao i uključivanje umaškog festivala elektronske glazbe Imagination u program Ultra Worldwidea.

Festival će se dva dana održavati u Splitu na stadionu Poljud, o čemu se dogovaraju s Upravom Hajduka, jedan dan će biti na Hvaru, za sada su već rezervirali 1.800 kreveta, a osim u hotelima očekuje se i veliki promet u privatnom smještaju, kazao je Bašić.

Ministar Ostojić naglasio je da Ministarstvo turizma daje jasnu i nedvojbenu podršku takvim velikim manifestacijama tipa svjetskih atrakcija jer pridonose promjeni stereotipnog imagea Hrvatske i njenog turizma u turizam doživljaja i emocija.

Ako turistima priredimo nezaboravne doživljaje oni će se toga sjećati cijelog života, a baš se to nudi ovim festivalom i siguran sam da će njegovi posjetitelji postati trajni hrvatski gosti, istaknuo je Ostojić koji je organizatorima ponudio i svu pomoć.

Tvrtka Ultra Worldwide od 1999. u Miamiju (SAD) svake godine organizira Ultra Music Festival sa sve više poklonika elektronske glazbe, prošle ih je godine bilo više od 250 tisuća, a to je gradu donijelo oko 80 milijuna dolara.

Slične festivale sa sličnim efektima organizira i u Argentini, Čileu i Koreji, a Hrvatsku, Split i Hvar su nakon dugo istraživanja odabrali za europski festival zbog odlične geografske i turističke pozicije na karti Europe i svijeta, istaknuli su osnivač i direktor Ultra Worldwidea Russel Faibisch te njihov direktor poslovanja Adam Russakoff.

Oduševljeni su sa svim što su u Hrvatskoj vidjeli, lokacijama, smještajem, hranom, ljudima, a na festivalu u srpnju publici će, kako su najavili, ponuditi nešto specijalno. Program je još tajna, kao i imena 30-ak DJ-a koji će puštati glazbu, ali zasigurno će biti dosta poznatih imena elektronske glazbe, najavio je Russakoff.

Za cijene ulaznica kazali su da će u ranoj prodaji biti znatno povoljnije nego za slične festivale u Europi i svijetu gdje se za dva do tri dana treba izdvojiti od 100 do 200 eura.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙