FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Zagrebački gradonačelnik predao božićno drvce Berlinčanima

BERLIN, 26. studenog 2012. (Hina) - Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić večeras je predao Gradu Berlinu veliko božićno drvo koje će krasiti jedan od najelegantnijih berlinskih trgova Gendarmenmarkt Platz.

Bor, dar Zagreba Berlinu, visok je 25 metara, okićen je licitarskim srcima, više od 400 božićnih kuglica i stakalaca te drvenim tradicijskim dječjim igračkama s područja Hrvatskog zagorja, a krasit će berlinski trg tijekom blagdana na 10. božićnom sajmu.

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić izrazio je zadovoljstvo što je zajedno sa svojim berlinskim kolegom, gradonačelnikom Klausom Wowereitom, koji je omiljen među svojim sugrađanima, prije svečanosti pod motom "10 godina božićne čarolije na Gendarmenmarktu" potpisao i pismo namjere o budućoj prijateljskoj suradnji Berlina i Zagreba.

Veliki bor krasit će taj prelijepi trg šest tjedana kao dio zagrebačkog toplog srca, rekao je gradonačelnik Bandić i zahvalio brelinskom gradonačelniku što je dao priliku Zagrebu da se predstavi Berlinčanima, kao i Turističkoj zajednici Grada Zagreba koja je tome dala veliki doprinos.

"Neka živi prijateljstvo dvije europske metropole", kazao je Bandić.

Berlinski gradonačelnik Wowereit poručio je da dva grada moraju učiti jedan od drugoga te da imaju obvezu razmjenjivati znanja i ideje. "Zagreb je prava prilika za to", kazao je i zahvalio na prekrasnom božićnom drvu koje krasi 10. božićni sajam gdje je, rekao je, svake godine atmosfera sve bolja.

Napomenuo je i da je sajam humanitarnog karaktera jer novac od ulaznica ide za pomoć nezbrinutoj djeci i invalidima, a to je u skladu i s običajem da Grad Berlin uoči blagdana pozove između 500 i tisuću beskućnika na prigodnu večeru u luksuzni restoran.

Nakon govora, uzvanici na pozornici su pritiskom na gumb uz odbrojavanje zajednički upalili svjećice na boru, a Berlinke i Berlinčane zadivilo je lijepo božićno drvo i vatromet na stepenicama koncertne dvorane Konzerthausa.

Svečanost je uveličao folklorni ansambl "Turopolje" koji je izveo nekoliko prigorskih pjesama i plesova, a hrvatski duh berlinskim trgom proširila je i Turistička zajednica grada Zagreba koja je za građane Berlina priredila licitarska srca, domaće kolače - gibanice od sira, rogača, maka i oraha te promotivne materijale uz pozivnicu da posjete Zagreb u vrijeme Adventa.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙