FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Svijet uz kavu

ZAGREB, 25. studenog 2012. (Hina) - Donosimo pregled zanimljivosti iz svijeta.

LOS ANGELES - Video "Gangnam Style" južnokorejskog glazbenika Psya postao je najgledaniji video na YouTubeu s više od 800 milijuna prikazivanja, čime je sa prvog mjesta maknuo "Baby" Justina Biebera koji je bio najgledaniji video dvije godine. YouTube je na svome Trends blogu objavio da je "Gangnam style" vidjelo 805 milijuna posjetitelja u odnosu na 803 milijuna za "Babye". Video uradak 34- godišnjeg južnokorejskog glazbenika postavljen je na YouTube u srpnju a već u kolovozu ga je počeo gledati veliki broj korisnika izvan Južne Koreje. Psy je dobio i nagradu europskog MTV-a za najbolji spot.

ATENA - Grčka policija našla je i vratila starine ukradene iz muzeja u Olimpiji i uhitila tri osobe. Pljačka koja se dogodila u veljači odmah nakon pljačke u grčkoj Nacionalnoj galeriji izazvala je bijes mnogih djelatnika u umjetnosti i kulturi, koji su ustvrdili da veliki proračunski rezovi uslijed mjera štednje izlažu riziku golemo grčko umjetničko blago. Tijekom pljačke naoružani kradljivci savladali su čuvaricu i pobjegli sa 70 brončanih, glinenih i drugih artefakata iz muzeja u Olimpiji, mjestu gdje su rođene Olimpijske igre. Mnogi od ukradenih artefakata nađeni su zakopani u polju na jugu Peleponeza, rekla je policija. Troje uhićenih optuženo ja za krađu antikviteta. Policija je rekla da su pljačkaši uhićeni kada je jedan od njih pokušao prodati antikni zlatni prsten policajcu na tajnom zadatku za 1,5 milijun eura. Starine će muzeju biti vraćene idući tjedan.

LONDON - Zastupnica konzervativne stranke u britanskom parlamentu Nadine Dorries eliminirana je iz 'reality show-a' u australskoj prašumi gdje je proživljavala teške kušnje poput gutanja pauka i janjećih testisa no svojih pet minuta televizijske slave platila je suspenzijom iz stranke. "Mad Nad", kako je britanski tisak nazvao zgodnu 55-godišnju plavušu u igri riječi na filmski lik "Pobješnjeli Max", tvrdi da se za 'show' prijavila kako bi nadahnula nov naraštaj zastupnika. Konzervativna stranka suspendirala je Nadine Dorries objasnivši da je obveza zastupnika dolaziti na sjednice i raditi na terenu u svome okrugu. Nakon povratka iz Australije, Dorries će političku budućnost vjerojatno potražiti u eurofobnoj stranci UKIP jer torijevci za nju više nemaju sluha, piše list Daily Telegraph.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙