FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Pakistan: Sedam mrtvih u napadu na šijitsku povorku

PEŠAVAR, 24. studenoga 2012. (Hina/AFP) - Bomba postavljena uz cestu eksplodirala je dok je njome prolazila povorka šijitskih vjernika, pri čemu je poginulo najmanje sedam osoba a deseci su ranjeni u subotu na sjeverozapadu Pakistana, priopćile su medicinske službe.

Napad se dogodio u Dera Ismail Hanu, okrugu pokrajine Hiber Pahtunhva, blizu Južnog Vaziristana, plemenskog područja koje se smatra uporištem talibana i skupina povezanih s Al Kaidom.

"Sedam osoba je poginulo, među kojima četvero djece, a tridesetak je ranjeno", rekao je Aziz Baluš, liječnik u bolnici u tom okrugu. "Eksplozija je bila snažna i čula se kilometrima uokolo", rekao je Sidik Han, policajac.

U dvama napadima na šijitsku manjinu u Karačiju i u Ravalpindiju koji su se dogodili ovog tjedna i za koje je odgovornost preuzeo Pokret pakistanskih talibana (TTP), ubijeno je 25 ljudi.

TTP, osnovan 2007., redovito napada pakistanske redarstvene snage i šijitsku manjinu koja čini manje od 20 posto stanovništva u toj muslimanskoj zemlji sa 180 milijuna stanovnika. Zasad nitko nije preuzeo odgovornost za napad u Dera Ismail Hanu.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙