FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Predsjednik Josipović dom za nezbrinutu djecu "Izvor"

SELCE/CRIKVENICA, 23. studenog 2012. (Hina) - Predsjednik Republike Ivo Josipović večeras je posjetio dom za nezbrinutu djecu "Izvor" u Selcu te nazočio humanitarnoj malonogometnoj utakmici u Crikvenici.

Dom "Izvor" ustanova je Ministarstva socijalne politike i mladih, osnovan je 1918. godine u Selcu kao Dječje oporavilište grada Zagreba. Pruža smještaj za 45 djece i mlađih punoljetnih osoba bez odgovarajuće roditeljske skrbi u dječjem domu "Izvor" i još tri stambene zajednice u Crikvenici i Rijeci.

Nakon posjete domu "Izvor" predsjednik Josipović je u sportskoj dvorani u Crikvenici nazočio malonogometnoj utakmici između "Humanih zvijezda" Hrvatske i veterana Nogometnog kluba Crikvenica. Sav prihod od ulaznica namijenjen je udruzi "Aurora" koja okuplja djecu i njihove roditelje sa sindromom spina bifida. To je rascjep kralješnice zbog kojeg nastaje nepotpuno zatvaranje kralješnične moždine. Prije početka utakmice predsjednik Josipović je uručio predsjednici udruge "Aurora" Vesni Kumanović ček na 28.990 kuna.

U sastavu "Humanih zvijezda" nastupili su poznati bivši nogometaši kao što su Krunoslav Jurčić, Silvio Marić, Tomislav Šokota i Tomislav Rukavina.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙