FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Zavšen 4. Festival o pravima djece

OSIJEK, 22. studenog 2012.(Hina) - Projekcijom francuskog filma "Odjel za maloljetnike" u Osijeku je večeras završen 4. Festival o pravima djece, koji je od 19. studenoga, održan pod pokroviteljstvom hrvatskoga predsjednika Ive Josipovića.

U sklopu Festivala u osam hrvatskih gradova prikazana su ukupno 32 filma za djecu i odrasle, iz devet zemalja, organizirane su i različite radionice za djecu te održana dva tematska okrugla stola - o integraciji djece s teškoćama u razvoju te o zaštiti djece od nasilja i zlostavljanja.

U projekcijama filmova za osnovne i srednje škole u kinima u Osijeku, Zagrebu, Varaždinu, Rijeci, Splitu, Šibeniku, Zadru i Dubrovniku ove je godine nazočilo više od 5.500 djece, a u radionicama za djecu, koje su se proteklih dana održavale u Osijeku sudjelovalo je oko 150 osječke djece.

Uz radionicu animiranog filma, u kojoj su polaznici sami osmislili i snimili animirani film, održana je i scenaristička radionica, u kojoj su polaznici, uz vodstvo dramaturginje Irene Krčelić u četiri dana usavršili četiri filmska scenarija.

Sve projekcije i aktivnosti bile su prilagođene su djeci s oštećenjem vida i sluha.

Festival o pravima djece organizirali su Ured UNICEF-a u Hrvatskoj, u suradnji s Gradom Osijekom, Uredom pravobraniteljice za djecu te Hrvatskim filmskim savezom.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙