FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava - Gospodarstvo - za petak, 23. studenog

ZAGREB, 22. studenog 2012. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje za petak, 23. studenog:

ZAGREB - Članovi Gospodarsko-socijalnog vijeća (GSV) raspravljat će o prijedlogu državnog proračuna za 2013. godinu, s projekcijama za 2014. i 2015. godinu. Na dnevnom redu sjednice GSV-a uz ostalo je i prijedlog izmjena Zakona o porezu na dodanu vrijednost. TV-snimatelji i fotoreporteri mogu snimiti početak sjednice, nakon koje su predviđene izjave za medije (9,00 sati, Banski dvori, Trg Sv. Marka 2).

OPATIJA - Na prvom Invest forumu Primorsko-goranske županije i grada Rijeke biti će predstavljene razvojne mogućnosti na tom području, županijski katalog investicija s oko 100 projekata te investicijski projekti državnog i lokalnog značaja u prometnom, energetskom i turističkom sektoru. Na forumu će sudjelovati kreatori projekata, predstavnici lokalne samouprave, investitora i tvrtki iz područja upravljanja investicijama i infrastrukturom. Sudionicima skupa obratit će se, kako je najavljeno, predsjednik Republike Hrvatske Ivo Josipović, a očekuju se i izlaganja više ministara (11,00 sati, Grand hotel "4 opatijska cvijeta", Ulica Viktora cara Emina 6)

VARAŽDIN - Grad Varaždin organizator je 4. međunarodnog sajma za obnovljive izvore energije CRO Eco Energy Expo 2012., koji će okupiti 40-tak izlagača iz Hrvatske i inozemstva. Riječ je o regionalnoj sajamskoj priredbi specijaliziranoj za nove tehnologije, opremu i usluge na području obnovljivih izvora energije. Na sajmu će biti riječi i o novom konceptu zakona o građenju i prostornom planiranju, kao i programu energetske obnove zgrada javnog sektora. Sajam će, kako je najavljeno, otvoriti ministar gospodarstva Ivan Vrdoljak (9,30 sati, Gradska sportska dvorana, Šetalište Franje Tuđmana 1)

ZAGREB - Hrvatsko energetsko društvo (HED) organizira 21. forum "Dan energije u Hrvatskoj", a tema ovogodišnjeg savjetovanja je "Smanjenje emisije CO2 za 80 posto do 2050. godine - realnost ili utopija". Smanjenje emisija ugljičnog dioksida (CO2) i ostalih stakleničkih plinova za najmanje 80 posto u odnosu na 1990. godinu je strateški cilj Europske unije prezentiran u dokumentu EU-Roadmap 2050. Koncept razvoja energetskog sektora gotovo bez emisija CO2 sadržajno i strukturno mijenja energetski sektor u cijelom tehnološkom lancu od proizvodnje i izbora primarnih oblika energije, do prijenosa/transporta, distribucije i potrošnje energije, ističu organizatori i najavljuju da će se na forumu uz ostalo raspravljati o dometima obnovljivih izvora, mogućnostima fosilnih goriva, kao i pitanju hoće li ambiciozni ciljevi smanjenja emisija CO2 potaknuti istraživanja i razvoj nuklearnih elektrana, posebno u segmentu sigurnosti (9,00 sati, mala dvorana Vatroslav Lisinski, Trg Stjepana Radića 4).

ZAGREB - U sklopu tradicionalnog, 22. susreta "CROMA 2012", u organizaciji Hrvatskog udruženja menadžera i poduzetnika (HUM-CROMA), održat će se konferencija "Odgovornost menadžera i poduzetnika u primjeni novog financijskog, ovršnog i kaznenog zakona". Također, biti će dodijeljene i nagrade "Menadžer godine" najuspješnijim menadžerima i poduzetnicima u kategorijama velika, srednja i mala poduzeća, javna poduzeća, inozemna poduzeća, projekt menadžer, mladi menadžer i poduzetnik godine, kao i nagrade i priznanja udruženja. (10,00 sati, Hotel Westin, Kršnjavoga 1)

dežurne urednice:

prije podne: Davorka Stanešić

poslije podne: Nevenka Brčić

tel: 01/ 4808 680

fax: 01/ 4808 821

e-adresa: gospodarstvo@hina.hr

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙