FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Stabilan rast gospodarstava OECD-a u trećem tromjesečju

PARIZ, 21. studenog 2012. (Hina/AFP) - Gospodarstva članica Organizacije za gospodarsku suradnju i razvoj (OECD) porasla su u trećem tromjesečju istim tempom kao i u prethodna tri mjeseca, ali uz osjetne razlike među pojedinim zemljama, pokazali su u srijedu objavljeni preliminarni podaci.

Bruto domaći proizvod (BDP) na području OECD-a porastao u tromjesečju do kraja rujna za 0,2 posto, istim tempom kao i u prethodnom tromjesečju.

Pritom je u Sjedinjenim Državama gospodarski rast blago ubrzao, na 0,5 posto, s 0,3 posto zabilježenih u prethodnom tromjesečju. Britansko gospodarstvo uvećano je za jedan posto, poduprto Olimpijskim i Paraolimpijskim igrama, čime je više nego nadoknadilo 0,4-postotni pad u prethodnom tromjesečju.

Francusko je gospodarstvo ponovo zabilježilo pozitivnu stopu rasta, od 0,2 posto, nakon blagog pada, za 0,1 posto, u razdoblju od travnja do lipnja. U Njemačkoj je rast usporio na 0,2 posto, s 0,3 posto zabilježenih u prethodna tri mjeseca.

Japan je u trećem tromjesečju zabilježio pad aktivnosti za 0,9 posto, nakon blagog, 0,1-postotnog rasta u drugom tromjesečju.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙