FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Novi CT u KB Dubravi

ZAGREB, 21. studenog 2012. (Hina) - Kliničkome zavodu za dijagnostičku i intervencijsku radiologiju Kliničke bolnice Dubrave uručen je danas na prigodnoj svečanosti novi 16-slojni CT uređaj, vrijedan 2,5 milijuna kuna, koji je toj medicinskoj ustanovi donirala Privredna banka Zagreb (PBZ).

Predstojnik Zavoda za dijagnostičku i intervencijsku radiologiju Boris Brkljačić rekao je zahvalivši donatoru da je ta donacija važna jer svih šest velikih hrvatskih bolnica ima 16-slojne CT uređaje od kojih su neki stari i po devet godina te im polako istječe vijek.

Istaknuo je važnost CT pretraga dodajući da one doslovce spašavaju život. Prošle je godine u KB Dubravi napravljeno 14.500 takvih pretraga od kojih su trećina bili hitni slučajevi.

CT je od vitalne važnosti za brzu i točnu procjenu stupnja bolesti ili ozlijeđenosti bolesnika te za određivanje indikacije i tipa operacijskog zahvata, rekao je, dodajući kako nije logično da privatne ili male klinike imaju takve moderne ili modernije uređaje, a ne bave se hitnom medicinom, a bolnice ih nemaju.

Imamo stručne ljude koji ne mogu raditi jer nemaju dobre i moderne uređaje, rekao je.

Na donaciji su zahvalili i ravnatelj KB Dubrave Dragan Korolija Marinić te zamjenik ministra zdravstva Marijan Cesarik, ističući da će se njome skratiti liste čekanja.

Predsjednik uprave PBZ-a Božo Prka također je izrazio zadovoljstvo što je doniran novac za taj dijagnostički uređaj te je dodao da se banka ove godine odlučila za donaciju hrvatskome zdravstvu i da je u planu još nekoliko donacija.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙