FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Arapska liga: Nije bitno primirje, već završetak okupacije

GAZA, 20. studenog 2012. (Hina/AFP) - Za arapske i muslimanske zemlje nije bitno postizanje primirja za prekid krvoprolića u Gazi, već okončanje izraelske okupacije, rekao je u utorak glavni tajnik Arapske lige Nabil Elaraby.

"Pravi problem nije primirje", rekao je Nabil Elaraby, pred novinarima tijekom kratkog posjeta u Gazi na čelu izaslanstva arapskih ministara, sedmog dana nove izraelske vojne ofenzive.

"Pravi problem na koji se muslimanske i zemlje i sve prijateljske zemlje u svijetu trebaju uložiti napore u okončanje izraelske okupacije", rekao je Elaraby, dok su posljednjih dana uloženi intenzivni napori, posebice Egipta za postizanje prekida vatre.

Arapsko izaslanstvo je u utorak stigao u Pojas Gaze izraziti solidarnost s palestinskom enklavom na koju je usmjerena izraelska ofenziva od prošle srijede.

Palestinski ministar vanjskih poslova Riyad al-Malki i šef turske diplomacije Ahmet Davutoglu su također u tom izaslanstvu. U toj skupini se nalazi više od 10 predstavnika arapskih zemalja, među kojima su Egipat, Tunis, Saudijska Arabija, precizirao je jedan dužnosnik Hamasa.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙