FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Pelikani stradali od Sandy idu doma privatnim avionom

NEW YORK, 18. studenoga 2012. (Hina) - Dva smeđa pelikana koje je uragan Sandy odbacio na Rhode Island vratit će se u svoje prirodno stanište na Floridi privatnim mlažnjakom.

Prvi je pronađen uz cestu u parku 7. studenoga, devet dana nakon najjačeg udara uragana, rekla je Jennifer Brooks, voditeljica ambulante u Centru za rehabilitaciju divljih životinja u Rhode Islandu. Riječ je o mladunčetu, vjerojatno ispalome iz gnijezda u Sjevernoj Karolini, a već ima oznaku Američke službe za ribe i divlje životinje i pretpostavljalo se da je uginuo, dodala je.

Drugi pelikan sletio je 8. studenoga na ribarski brod gotovo dvjesto kilometara južno od otoka Blocka. Posada tog broda koji dostavlja ribu zabavnim parkovima SeaWorld, hranila je pelikana dok brod nije uplovio u luku.

"Bili su malo mršavi i iscrpljeni od oluje", opisala je Brooks te ptice kojima raspon krila zna biti i veći od dva metra. Ostali su bez repnog perja, a guša im je izgrebana, dodaje.

Zaštitari životinja držali su ih prvo u skloništu na otvorenom, a zatim u šatoru u ambulanti. Sad će u transporterima nalik na pseće, malim privatnim mlažnjakom otputovati u sklonište za morske ptice na Floridi.

Trošak putovanja, oko dvije tisuće dolara, podmirit će se donacijama građana.

Smeđi pelikani ljeti obično lete na sjever do Sjeverne Karoline i ondje se razmnožavaju, a zatim zimuju južnije, rekla je Jennifer Brooks.

Oluje često na sjever nanesu ptice, ali "na pelikane ne naiđemo često", dodala je.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙