FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Dežuloviću na Interliberu uručeno "Kočićevo pero"

ZAGREB, 16. studenog 2012. (Hina) - Novinaru i piscu Borisu Dežuloviću danas je na Međunarodnom sajmu knjiga Interliberu uručena regionalna nagrada "Kočićevo pero" koju dodjeljuje banjolučka zaklada Petra Kočića.

"Nema nikakve sumnje da je ta knjiga obilježila proteklu godinu na našim prostorima. Ona nam otkriva autora izuzetnog znanja i strasne angažiranosti, čovjeka široke kulture, inteligencije i smjelosti da kaže ono čime bi mnogi u strahu izgubili moć govora", kazao je obrazlažući nagradu predsjednik Zadužbine Kočićevo pero Nikola Vukolić.

Splitski je književnik nagradu dobio za zbirku sportskih eseja "Diego Armando i sedam patuljaka", a o dodjeli nagrade odlučivao je žiri u kojemu su bili Vida Ognjenović, Miljenko Jergović i Nikola Vukolić.

"Boris Dežulović jedan je od rijetkih autentično velikih hrvatskih i postjugoslovenskih pisaca", kazao je obrazlažući nagradu Jergović. Eseji objavljeni u knjizi posredno su ili neposredno posvećeni sportu, no oni pišu o povijesti naše svakodnevice i naše kulturne povijesti, dodao je. "Iz nje kao iz rijetko knjige koje možemo naučiti i saznati štošta o modalitetima našega političkog, intelektualnog, duhovnog i civilizacijskog raspada i rastrojstva koje traje već praktički desetljećima", kazao je Jergović.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙