FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Poticaj poduzetništvu u općini Križ

KRIŽ, 15. studenog 2012. (Hina) - Ministar poduzetništva i obrta Gordan Maras i načelnica općine Križ Ivana Posavec Krivec potpisali su danas Ugovor o sufinanciranju projekta izgradnje javne rasvjete i rekonstrukcije prometnice u Poduzetničkoj zoni Križ II.

Općina Križ je, sukladno tom ugovoru, a temeljem prijave na javni poziv Ministarstva poduzetništva i obrta, pod nazivom Projekt "Poduzetnička zona" za 2012. godinu, dobila 3,3 milijuna kuna. Riječ je o drugom najvećem iznosu kapitalnih donacija doznačenom općini Križ iz državnog proračuna u posljednje tri godine, priopćeno je večeras iz te općine.

Ministar Maras tom je prigodom naglasio da je Ministarstvo poduzetništva i obrta za poticanje izgradnje infrastrukture u poduzetničkim zonama kroz Projekt "Poduzetnička zona" u ovoj godini namijenilo 42 milijuna kuna. Poticanje daljnjeg gospodarskog razvoja općine Križ obrazložio je velikim potencijalom te općine u sklopu Zagrebačke županije i izgrađenom infrastrukturom.

Općina Križ za izgradnju infrastrukture u Poduzetničkoj zoni Križ II., u cilju privlačenja novih investitora, planira osigurati sredstva i preko IPARD pretpristupnog programa Europske unije te tako obnovom prometnice, izgradnjom javne rasvjete, pješačke i biciklističke staze i kanalizacijskog kolektora, u potpunosti komunalno opremiti tu zonu. Ukupna vrijednost projekata općine Križ, koji su prijavljeni kroz Projekt "Poduzetnička zona" za 2012. godinu, iznosi oko 18 milijuna kuna, a uz već spomenute radove uključuju i izgradnju kružnog toka te objekta poduzetničkog inkubatora u Poduzetničkoj zoni I.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙