FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Molitve i mise za generale

VINKOVCI/DUBROVNIK, 15. studenog 2012. (Hina) - Uoči sutrašnje presude generalima Anti Gotovini i Mladenu Markaču na Haškom sudu, u Župnoj crkvi sv. Euzebija i Poliona misu je služio župski vikar Vedran Mešanović.

Pozivajući okupljene vjernike, među kojima su u većini bili hrvatski branitelji, na zajedničku molitvu za generale, vikar Mešanović kazao je kako se, nakon što su generali Gotovina i Markač, donijeli slobodu Hrvatskoj, sada se Hrvatska nada i očekuje njihovu slobodu.

Također je rekao kako je velik broj branitelja u Domovinskom ratu u borbe išao s krunicom oko vrata i vjerom u Božji blagoslov te je sada, kada se iščekuje sutrašnja presuda generalima, potrebno još jače potaknuti vjeru u Boga, pravdu i pravednost.

Poziv da budu nazočni večerašnjoj misi za generale u vinkovačkoj Župnoj crkvi, braniteljima i građanima Vinkovaca su uputili Udruga branitelja i veterana Vojne policije Domovinskog rata Vukovarsko-srijemske županije, Udruga veterana 5. gardijske brigade, županijska Koordinacija udruga proizašlih iz Domovinskog rata, Udruga dragovoljaca HOS-a, te Udruga maloljetnih dragovoljaca Domovinskog rata županije.

Za generale je večeras služena misa i u dubrovačkoj katedrali koju je predvodio generalni vikar Dubrovačke biskupije don Petar Palić.

Koordinacija udruga proisteklih iz Domovinskog rata Dubrovačko-neretvanske županije večeras je kod spomen obilježja u mjestu Mandaljena u Župi Dubrovačkoj organizirala zajedničku molitvu za generale.

Molitvu za hrvatske generale i paljenje svijeća organizirala je večeras i Općina Konavle ispred spomenika Konavoska mati u Ćilipima.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙