FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Sport u 21 sat

ZAGREB, 14. studenog 2012. (Hina) - Pregled sportskih događaja do 21 sat:

RIJEKA

U revijalnoj nogometnoj utakmici u Rijeci su nogometna reprezentacija Hrvatske i Selekcija igrača Prve HNL odigrali 1:1 (0:1). Pred 3.500 gledatelja na stadionu Kantrida sudio je Ivan Bebek iz Rijeke.Strijelci: 0:1 Kramarić (25), 1:1 Sammir (48)

Izbornik Igor Štimac za ovu revijalnu utakmicu, zbog otkaza i ozljeda, nije mogao računati na Luku Modrića, Ivana Rakitića, Darija Srnu, Ivicu Olića, Stipu Pletikosu, Ivana Strinića, Josipa Šimunića, Nikolu Kalinića i Ognjena Vukojevića.

RIJEKA

Međunarodni termin za odigravanje pripremnih utakmica stručni stožer hrvatske nogometne reprezentacije je odlučio iskoristiti za revijalnu utakmicu protiv selekcije igrača iz Prve HNL, koju su vodili Elvis Scoria, Marijan Mrmić i Roy Ferenčina. Utakmica koja je trebala biti festival hrvatskog nogometa u Rijeci bila borbenija nego što se očekivalo, ponajviše zbog motiviranosti prvoligaških igrača, pa je dvoboj okončan neodlučenim rezultatom - 1:1. Podsjetimo, izbornik Igor Štimac za ovu revijalnu utakmicu nije mogao računati na Luku Modrića, Ivana Rakitića, Darija Srnu, Ivicu Olića, Stipu Pletikosu, Ivana Strinića, Josipa Šimunića, Nikolu Kalinića i Ognjena Vukojevića.

Prvo poluvrijeme proteklo je u posve jalovoj nadmoći hrvatske reprezentacije, no igrači iz Prve HNL su se znalački branili, prave prilike za izabranike Igora Štimca gotovo da nije ni bilo. Udarci Mandžukića i Eduarda završavali su u bloku ili su jedva stizali do vratara Dinama Kelave. Na drugoj strani, svoju jedinu priliku u prvom dijelu igrači HNL-a su iskoristili u 24. minuti. Brozović je ubacio iskosa, a Andrej Kramarić je posve neometan s dva metra ugurao loptu u Subašićeva vrata. U 40. minuti Hrvatska je imala dvije prilike zaredom, no prvo je udarac Mandžukića iz izgledne pozicije otišao daleko pored vrata, da bi potom puno opasniji šut Perišića Kelava obranio.

U drugom dijelu Štimac je promijenio baš sve igrače osim Vide, a već u 48. minuti Sammir je postigao svoj prvi zgoditak za nacionalnu vrstu. Livaja je probio desnu stranu, dodao do Sammira koji s 18 metara precizno pogađa sami kut vrata selekcije HNL-a za izjednačenje - 1:1. U 61. minuti Jelavić je pokušao lobom, ali je Kokalović izbacio loptu s gol-crte. U 73. minuti vratar Osijeka Vargić, koji je zamijenio Subašića, obranio je šut Čopa, u istoj minuti Livaja je iskosa poslao ubačaj koji je završio na vratnici, da bi u 75. minuti na dodavanje Sammira Jelavić izbio sam ispred Blaževića, koji je obranio udarac. U 89. minuti Jelavić je opet promašio sjajnu priliku, Sammir ga je proigrao tako da je išao sam na Blaževića, no vratar Hajduka mu je ponovno obranio udarac.

Prije utakmice je na stadionu Kantrida položen vijenac u znak sjećanja na poginule pripadnike Armade u Domovinskom ratu, uz odavanje počasti vukovarskim žrtvama u danima sjećanja na najveću tragediju Domovinskog rata.

ZAGREB

Košarkašice Novog Zagreba u svom su trećem nastupu u skupini C Euroige pretrpjele i treći poraz, u susretu 4. kola izgubile su u dvorani u Trnskom bile igračice USK iz Praga sa 71-79 (12-23, 22-20, 19-24, 18-12).Igračicama našeg predstavnika nije pomogla niti odlična igra Mirne Mazić koja je postigla 24 koša uz 14 skokova, dok ej gošće do prve ovosezonske pobjede u Euroligi predvodila Crnogorka Jelena Dubljević sa 21 poenom.

U sljedećem kolu za tjedan dana igračice Novog Zagreba će gostovati kod poljske ekipe CCC iz Polkowica.

RIO DE JANEIRO

U Sao Paolu je nakon duge i teške bolesti u 38. godini preminuo brazilski nogometaš Alex Alves, negdašnji napadač berlinske Herthe.Alves je obolio od leukemije 2004., a nije mu pomogla niti operacija presađivanja koštane srži. Alves je karijeru započeo u Vitoriji iz Salvadora, igrao je za nekoliko brazilskih klubova, a vrhunac karijere ostvario je prelaskom u Herthu. Za taj njemački klub je od 2000. do 2003. odigrao 81 utakmicu i zabio 25 pogodaka.

PODGORICA

U utakmici H skupine kvalifikacija za odlazak na SP 2014 nogometaši Crne Gore su u Podgorici slavili protiv San Marina s 3:0. Uvjerljivu pobjedu Crnogorcima su osigurali napadač Rayo Vallecana Andrija Delibašić (14, 31) i igrač Young Boysa Elsad Zverotić (68). Crnogorci su ovom pobjedom došli na vrh ljestvice s 10 bodova, dva više od drugoplasiranih Engleza, dok je San Marino bio, jest i ostat će zadnji bez bodova s gol razlikom 0:16 iz četiri dvoboja.

Crna Gora 4 3 1 0 12 2 10

Engleska 4 2 2 0 12 2 8

Poljska 3 1 2 0 5 3 5

Moldavija 4 1 1 2 2 7 4

Ukrajina 3 0 2 1 1 2 2

San Marino 4 0 0 4 0 16 0

ZAGREB

Rezultati prijateljskih nogometnih utakmica igranih u srijedu:

Rusija - SAD 2-2 (Smolov 9, Širokov 84-11m / Bradley 76, Diskerud 90+4)

Armenija - Litva 4-2 (Manučarjan 7, Mkrtčan 50, Mkhitarjan 56, Ozbilis 72 / Rimkevičius 66, 83-11m)

Kina - Novi Zeland 1-1 (Zhao 30 / Wood 43)

Južna Koreja - Australija 1-2 (Lee Dong-gook 11 / Rukavica 43, Cornthwaite 87)

Gruzija - Egipat 0-0

ZAGREB

Nogometaši Uzbekistana iznenađujuće su preuzeli prvo mjesto u skupini A završnog kruga azijskih kvalifikacija za odlazak na Svjetsko prvenstvo koje će se 2014. godine održati u Brazilu zahvaljujući 1-0 (0-0) pobjedi na gostovanju protiv Irana u susretu 6. kola.

Jedini pogodak na utakmici postigao je Ulugbek Bakajev u 71. minuti.U drugom susretu dana u skupini A Katar je svladao Libanon sa 1-0 (0-0).

Vodeći Uzbekistan ima osam bodova, slijede Južnka Koreja, Iran i Katar sa po sedam, ali Južna Koreja ima odigran jedan dvoboj manje, dok je Libanon posljednji s četiri boda.U skupini B Japan je 2-1 (1-0) pobjedom na gostovanju kod Omana praktički osigurao plasman na SP jer ima čak osam bodova više od prvih pratitelja Australije, Iraka i Omana, s tim da Australija ima susret manje, dok je u drugom dvoboju dana Irak sa 1-0 (1-0) nadvisio Jordan koji je sada posljednji s četiri boda.

Na SP će se plasirati po dvije najbolje reprezentacije iz svake skupine, dok će trećeplasirani sastavi razigravati međusobno za pravo igranja u dodatnim kvalifikacijama protiv pete momčadi iz južnoameričkih kvalifikacija.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙