FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Otvoren 3. Rijeka foto festival

RIJEKA, 13. studenog 2012. (Hina) - Izložba pejzažnih fotografija iz fundusa Muzeja moderne i suvremene umjetnosti Rijeka (MMSU) pod nazivom "Strpljivo oko" otvorena je večeras u prostoru muzeja a time je ujedno otvoren 3. Rijeka foto festival.

Autorica izložbe je kustosica Muzeja Sabina Salamon a namjera je bila pokazati što se sve može smatrati pejzažnom fotografijom. Tako su, uz klasične pejzažne fotografije, izložene fotografije ratne tematike, ulične fotografije, detalji iz prirode. Predstavljena su djela 26 autora među kojima su neki od najuglednijih hrvatskih fotografa poput Toše Dapca, Marije Braut, Viktora Hreljanovića, Ivana Posavca ali i inozemnih autora među kojima se ističu Marcus Doyle i Pedro Meyer.

Najstarija izložena fotografija je ona Toše Dapca iz 1933. godine a raspon fotografskog stvaralaštva seže do sadašnjice i korištenja suvremenih digitalnih tehnika.

Predstavljene su uglavnom fotografije iz fundusa muzeja koje do sad nisu izlagane.

Rijeka foto festival se nastavlja izložbom "Tragovima Toše Dapca" od 22. studenoga do 22. prosinca na kojoj će se izložiti fotografije pokojnog Heika Daxla i Ingeborg Fuelepp, nastale tijekom rezidencijalnog projekta boravka u Rijeci. Oni su fotografirali iste motive kao i svojevremeno Dabac pa će se na izložbi moći uspoređivati slike tadašnje i današnje Rijeke.

Sibylle Hoessler se uključila u projekt fotografirajući portrete na riječkim ulicama.

Obje izložbe će se postaviti u Muzeju moderne i suvremene umjetnosti Rijeka.

Treća i završna izložba fotografija u sklopu ovogodišnje manifestacije nosi naziv "Turistički pejzaži" a autor je Nizozemac Dick Bouwhuis. Na tridesetak fotografija oslikava turističke pejzaže Sredozemlja, od Portugala do Albanije, snimljene uglavnom tijekom zime, opustjele i bez ljudi. Ova izložba će se postaviti u galeriji Mali salon.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙