FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Dubrovnik: 1. forum socijalnog poduzetništva

DUBROVNIK, 13. studenog 2012. (Hina) - Na temu "Uloge i odgovornosti u razvoju socijalnog poduzetništva" u Dubrovniku je danas održan 1. forum socijalnog poduzetništva za Dubrovačko-neretvansku županiju koji su zajednički organizirali nevladina udruga Deša, Razvojna agencija Grada Dubrovnika DURA i Forum socijalnog poduzetništva - SEFOR.

Forum je imao za cilj okupiti sve ključne sudionike razvoja socijalnog poduzetništva te predstaviti modele i odrediti daljnje perspektive razvoja eko-socijalne ekonomije u regiji.

Okupljenima su se obratili i načelnica Odjela Ministarstva rada i mirovinskog sustava Katarina Ivanković Knežević te zamjenica ravnatelja Ureda za udruge Vlade Vesna Lendić Kasalo, a u raspravi su sudjelovali i predstavnici lokalne uprave, civilnog društva i poslovnog sektora.

Raspravljalo se o eko-socijalnoj ekonomiji iz regionalne perspektive, socijalnom poduzetništvu kao modelu razvoja te ulozi civilnog društva u razvoju socijalnog poduzetništva.

Predstavljene su i perspektive zajedničkog djelovanja na stvaranju novih radnih mjesta.

Na forumu su predstavnici Dubrovačko-neretvanske županije, Grada Dubrovnika, dubrovačkog Sveučilišta, HGK, Hrvatske obrtničke komore, Dubrovačke razvojne agencije DURA-e, Županijske razvojne agencije DUNEA-e, Hrvatskog zavoda za zapošljavanje te Udruge Prijatelji iz Metkovića i DEŠA iz Dubrovnika potpisali sporazum o osnivanju centra za eko-društveni razvoj CEDRA u Dubrovniku.

CEDRA predstavlja neformalnu mrežu koja okuplja socijalne poduzetnike predstavnike relevantnih institucija iz područja razvoja eko-socijalne ekonomije, a djeluje u još pet regija i to Osijek, Split, Rijeka, Čakovec i Zagreb.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙