FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Novi Centar za prevenciju kroničnih masovnih bolesti u Rijeci

RIJEKA , 12. studenog 2012. (Hina) - Pomoćnica ministra zdravlja Ljubica Đukanović obišla je danas nedavno uređeni Centar za prevenciju kroničnih masovnih bolesti u Rijeci koji djeluje u sklopu Doma zdravlja Primorsko-goranske županije i u koji je uloženo oko milijun i pol kuna.

Kako je rekao ravnatelj Doma zdravlja Primorsko-goranske županije Boris Ritoša, u uređenje centra uloženo je 400.000 kuna, a iz decentraliziranih financijskih sredstava za zdravstvo u opremu je uloženo 500.000 kuna.

Centar je zamišljen kao mjesto na kojem će se zadovoljiti potrebe ciljanih skupina i krajnjih korisnika za dijagnostičkim pretragama i odgovarajućom zdravstvenom skrbi te unaprijediti zdravlje u optimalnom vremenu. U njemu djeluju jedinice za kardiovaskularne i plućne bolesti, šećernu bolest i osteoporzu te jedinice za mamografiju, radiologiju i oftalmologiju.

U planu je daljnje opremanje centra složenom dijagnostičkom opremom kao što je digitalni rendgen i ultrazvučni uređaj.

Ljubica Đukanović rekla je kako se tim centrom pokazuje da primarna zdravstvena zaštita može obaviti mnogo više zadataka nego što je sad slučaj.

U primarnoj zdravstvenoj zaštiti moguće je obaviti do 80 posto zadataka, a od njih se mnogi sad nepotrebno obavljaju na klinikama i bolničkim centrima, dodala je.

Ovo je mali pomak prema tome da se domovima zdravlja vrati značenje bitnog elementa zdravstvene zaštite, istaknula je.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙