FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Četrnaest žrtava urušavanja trgovačkog centra u Accri

ACCRA, 11. studenog 2012. (Hina/AFP) - Broj žrtava u urušavanju trgovačkog centra Melcoma u ganskoj prijestolnici Accri popeo se u nedjelju na 14, dok spasilačke ekipe nastavljaju svoje napore peti dan zaredom, rekao je vojni čelnik.

"Po zadnjim informacijama, poginulo je četrnaest osoba i potraga za žrtvama na mjestu nesreće se nastavlja", rekla je novinarima vojna glasnogovornica, zapovjednica Veronica Arhin.

Jedna od šest žena koje su spasioci u subotu izvukli iz ruševina je mrtva, dodala je. No vlasti navode da je 75 osoba spašeno nakon nesreće koja se dogodila u srijedu ujutro.

Sasvim nova šesterokatnica nije imala građevinsku dozvolu a smjesa korištenog cementa nije odgovarala traženim propisima, rekao je jedan od voditelja istrage.

Zamjenik ganskog ministra za informiranje Okudzeto Ablakawa rekao je da je Državni istražni ured (BNI) saslušao vlasnika zgrade Nanu Boadua i voditelja gradilišta Carla Henryja Clerka. "Potvrđujem da su obojica zadržana u prostorijama BNI-ja radi saslušanja. Ono je bitno kako bi se doznala istina o ovoj nesreći", rekao je Ablakawa za AFP.

Zgrada se urušila prije nego je otvorena za kupce.

Trgovački lanac Melcom sa sjedištem u Gani posjeduje velik broj trgovina za maloprodaju, objavljeno je na njegovoj mrežnoj stranici.

Glasnogovornik redarstvenih snaga rekao je da izraelske spasilačke ekipe koje su u četvrtak stigle kako bi pomogle u potrazi za preživjelima i žrtvama, u subotu odlaze iz zemlje.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙